« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Тайландски спасители извадиха последните двама души от пещерата

Тайландските спасители извадиха и последните двама души - 12-то момче от футболния отбор и 25-годишния треньор - от пещерата, в която те останаха блокирани повече от две седмици, предаде ТАСС, като се позова на тайландската телевизия "Спринг нюз". Веднага след извеждането им двамата са били изпратени на лекар, за да бъдат прегледани. Засега няма информация за състоянието им. В спасителната операция участваха над 100 души. Премиерът на Тайланд Прают Чан-оча заяви днес, че трябва да се въведат допълнителни мерки за безопасност на туристите, които искат да посетят пещерата, посочва Ройтерс. Той каза, че достъпът до пещерата за посетители ще бъде временно преустановен до обезопасяването й. Днес бе третият последен ден от спасителната операция по изваждането на децата с треньора им от пещерата. В първите два дни на акцията бяха извадени 8 деца, които са в добро физическо и психическо състояние, но са гладни и всички са с признаци на инфекция, съобщиха властите. Те са оставени за наблюдение в болница за цялата седмица. Две от децата се лекуват заради симптоми за пневмония. Всички деца носят слънчеви очила, за да свикнат с дневната светлина, каза високопоставен представител на тайландското министерство за здравеопазването, който даде по-рано днес пресконференция за здравето на децата. Децата, които са част от местен детски футболен отбор, няма да могат да се възползват от поканата на Международната футболна федерация (ФИФА) и да гледат финала на Мондиала в Москва на 15 юли, защото трябва да останат в болница за известен период, каза още той и допълни: "Вероятно те ще гледат телевизия". Децата са настанени в болницата в град Чианг Рай. https://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Радев: "Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса. "

  • 17 Апр 2024
  • 288
Президентът Радев във фейсбук: "В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Откриха Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров"

  • 17 Апр 2024
  • 303
Днес областният управител на област Бургас Пламен Янев присъства на откриването на Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът на Созопол ще бяга 15 км. на Рън Созопол

  • 17 Апр 2024
  • 282
Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и съпругата му Полина ще бягат в най-дългата дестинация -15 км. в първото издание на Рън Созопол, което ще се проведе на 20.04.2024г., потвърди самият той.

Криминалисти на СДВР иззеха близо килограм марихуана

  • 17 Апр 2024
  • 262
Специализираната полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена през вчерашния ден.

НАД 1000 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПОДГОТВЯТ БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

  • 17 Апр 2024
  • 285
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители.