« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Австрия затваря ЕС за мигранти

Новият председател на Съвета на ЕС Австрия предлага пълно затваряне на външните граници на ЕС и изнасяне на всички центрове за подаване на молби за убежище извън пределите на съюза, съобщи днес парижкият вестник "Монд", чийто кореспондент във Виена видял подготвения за целта документ, съобщава segabg.com. Документът бил разгледан на среща в австрийската столица на експерти от 28-те държави, състояла се в понеделник и вторник, и не бивало да бъде разгласяван, защото носел гриф "само за вътрешно ползване". В него пише, че трябва да се създаде система, при която "нито една молба за убежище не бива да се подава на европейска земя". Освен това до 2025 г. трябва да се въведе правилник, според който ще се предоставя убежище само на хора, "които уважават ценностите на ЕС и неговите основни права и свободи". Мотивът е, че в момента мигрантите са главно млади хора и "много от тях са особено податливи на идеологии, които са враждебни на свободите и проповядват насилие". Австрия, която пое председателството на ЕС от България, избра за девиз през следващите шест месеца "Европа, която пази". Девизът на българското председателство бе "Съединението прави силата". Източник: segabg.com http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 191
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 219
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 177
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 218
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 190
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.