Германия търси 1 милион специалисти за икономиката си

1,1 милиона специалисти не достигат на немските работодатели през 3-то тримесечие на 2017 година - повече от всякога преди. Икономиката на страната се намира в постоянен подем и липсват млади кадри, за да се покрие голямата необходимост от работна ръка. Немските фирми търсят спешно работници и специалисти от целия свят. Който някога е имал идеята да живее и работи в Германия, трябва точно сега да планира тази стъпка, съветват експерти от Бюрата по труда в Германия. Освен специалисти с висше образование са търсени много професии, за които това не се изисква. В позитивния списък на Федералната агенция по труда са включени над 110 професии, при които има значителен недостиг на работна ръка. Най-търсени са инженери, техници, занаятчии, IT-специалисти и медицински персонал. Немските фирми търсят инженери и техници от всички специалности. Поради прогресиращото дигитализиране липсват софтуерни инженери. В областта на здравеопазването са необходими хуманни лекари, болногледачи и социални асистенти за възрастни хора, липсват също физиотерапевти и аптекари. Търсят се водопроводчици, специалисти в областта на строителството и ремонтите. http://banks.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 231
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 212
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 221
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 287
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 257
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.