« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Съветник на Ердоган призова за излизане на Турция от НАТО

Съветник на Ердоган призова за излизане на Турция от НАТО Светът Снимка: РИА "Новости"
Съветникът на турския президент Ялчин Топчу смята, че Турция трябва да преразгледа въпроса за членството си в НАТО заради враждебната политика на алианса спрямо Анкара. Топчу заяви, че от страна на организацията „звучи предателски враждебен тон“. Той уточни, че има предвид „низостта, подлостта и позора, демонстрирани по време на учения на НАТО“, предава РИА "Новости". Съветник на Ердоган призова за излизане на Турция от НАТО По време на ученията на алианса Trident Javelin, които се проведоха в периода 8-17 ноември в Норвегия, бяха съставени портрети на „противниците“. На един от тях бе изобразен основателят на Турската република Мустафа Кемал Ататюрк. Към списъка на „враговете“ бе причислен и сегашният турски президент Реджеп Ердоган. В отговор Анкара отзова 40 турски военни, участващи в маневрите. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се извини на Турция за оскърблението. Според Ердоган обаче това не е достатъчно. По думите на Топчу, цитирани от телевизия Haberturk, "снимката на Ататюрк и името на Ердоган са използвани „с враждебни намерения“. В тази връзка президентският съветник заяви, че въпросът за членството на Турция в НАТО трябва спешно да бъде разгледан в парламента. Той добави, че заради геополитическото й положение, Турция е подложена на натиск и атаки оттам, „откъдето най-малко е очаквала“. „Подобно низко и нечестно поведение издава намерението на НАТО да ожесточи позицията си по отношение на нашата страна... Зад всички преврати и зависимостта ни в областта на отбранителната промишленост стои НАТО“, заяви съветникът на Ердоган. Топчу подчерта, че алиансът не е просто военен блок, а „нова форма на колониализъм, на политическа и икономическа зависимост“. Той изрази надежда, че турската нация ще успее да се освободи от „колониалната риза, която се опитва да й надене НАТО“. Турция е член на организацията от 1952 година. http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 228
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 267
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 208
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 261
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 228
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.