« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ФСС разби ”спяща клетка” на ИДИЛ в Москва

Руската Федерална служба за сигурност арестува на 30 септември в Москва членовете на спяща клетка на "Ислямска държава". Те са подготвяли атентати на оживени места и на транспортни обекти, съобщи пресцентърът на ФСС. Всички членове на клетката са заловени. У тях и в жилищата им са открити и конфискувани две готови за задействане самоделни взривни устройства с голяма мощност, части за направа на още бомби, пистолети, гранати и средства за свръзка. Дейността на клетката е била ръководена от "чуждестранни емисари". Тя е включвала руски граждани от Северен Кавказ, споделящи идеята за "насилствено обединяване на всички мюсюлмани с оглед създаване на т. т. нар. световен ислямски халифат", информира пресцентърът. Федералната служба за сигурност посочва, че не съобщава други данни за заловените в интерес на следствието. Очаква се задържаните да бъдат обвинени в незаконно изготвяне на експлозиви, организиране и участие в терористична дейност. Руските власти съобщават редовно, че са осуетили замисляни атентати в страната. През август например бе съобщено за ареста на четирима предполагаеми членове на "Ислямска държава", които планирали самоубийствени атентати в молове и по транспортни обекти в Москва, напомня Франс прес. През юли ФСС заяви, че е арестувала в Москва 7 души от Средна Азия, обвинени, че са подготвяли атентати в Санкт Петербург. След като се намеси с военна сила в сирийския конфликт преди година, Русия - съюзничка на Дамаск, бе заплашена с отмъщение от ИД и от сирийския клон на Ал Каида, групировката Тахрир аш Шам (бивш Фронт Ан Нусра). http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 228
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 267
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 208
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 261
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 228
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.