« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

След дълга пауза Русия нанесе дипломатически удар на САЩ

Владимир Путин преподаде урок по висше актьорско майсторство на целия свят на тема "Как трябва да се правят паузи". Текущият етап от дипломатическия конфликт между САЩ и Русия с изгонването на дипломати и запор на дипломатическа собственост най-добре може да бъде описан с цитат от романа "Театър" на Съмърсет Моъм: "Никога не прави ненужни паузи! А ако направиш пауза, я протакай и удължавай колкото можеш! Колкото по-велик е един артист, толкова по-големи паузи прави!" Владимир Путин преподаде урок по висше актьорско майсторство на целия свят на тема "Как трябва да се правят паузи". Паузата на Русия продължи седем месеца - толкова време продължи руското мълчание в отговор на демарша на американската страна в навечерието на новата 2017 година, когато от САЩ бяха отзовани 35 руски дипломати и бе спрян достъпът на посланически сътрудници до руска дипломатическа собственост (две вили в околностите на Вашингтон). В крайна сметка, случаят се оказа действително безпрецедентен и очевидно ще влезе в историята на световната дипломация със забележка "Не копай другиму гроб - сам може да паднеш в него". Всички враждебни дипломатически стъпки на САЩ (напромер факта, че американците до ден днешен не са издали визи на руските дипломати, изпратени да заменят изгонените), както и цялостната политика на САЩ от последните месеци, включително и новия пакет санкции - всичко това позволи на Москва да се обърне към друг аспект на двустранните дипломатически отношения - сериозния дисбаланс в числеността на посолствата в полза на САЩ. В крайна сметка Русия предложи на американците да приведат числеността на всичките си посланически и консулски учреждения до равнище, равняващо се на руското в САЩ. Това, разбира се, няма да парализира работата на мисията, но ще й създаде доста сериозни проблеми. Такъв обрат на събитията ще изисква пълно прекрояване на щатното разписание, сериозно увеличаване на натовареността на запазените щатни единици, както и орязване на цели направления в дейността на посолството. Тези мащабни съкращения действително ще доведат до колапс в дипломатическата дейност на американците в Русия. Даденият едномесечен срок за решаване на тази задача не е проява на мекушавост и слабост от руска страна, както смятат някои, а по-скоро подигравка и гавра. Ако в течение на месец на Вашингтон "не му дойде акъла" и не започне да се държи адекватно (поне по дипломатическа линия), то тогава Москва ще продължи "възпитателната работа" - например, от оставащите 455 човека американски дипломатически персонал ще изгони 35 дипломати, избирайки по свое усмотрение най-ценните сътрудници. Цялото това "бичуване" се извършва пред погледа на целия свят и е крайно болезнено и парализиращо за американската дипломация. Русия прибегна до този ход, след като прояви преди това невероятно търпение и прибегна до продължили дълго време меки убеждения. Да, действително е много важно да умееш да правиш дълги паузи.... Автор Ирина Алкснис, РИА Новости* http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът на Иран предупреждава за тежък и болезнен отговор, ако неговите „интереси“ бъдат нападнати

  • 16 Апр 2024
  • 33
Президентът Ибрахим Раиси предупреди, че „най-малкото действие срещу интересите на Иран“ ще бъде посрещнато с „тежък, обширен и болезнен“ отговор.

Регионална библиотека „Захарий Княжески“, гр.Стара Загора ще покаже конституциите на Република България от първото печатно издание

  • 16 Апр 2024
  • 65
На 16 април честваме Деня на Българската конституция и професионалния празник на юристите в България. Денят се отбелязва от 1991 г. по инициатива на Съюза на юристите в България.

Оскверниха гроба на патриарх Неофит

  • 16 Апр 2024
  • 55
Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм "Света Неделя", съобщиха от Светия Синод на Българската православна църква.

Гори историческата сграда на Стоковата борса в центъра на Копенхаген

  • 16 Апр 2024
  • 56
Пожар гори в сградата на Стоковата борса в датската столица Копенхаген, съобщи БНТ. Зданието е построено през 17-и век и е сред най-старите в града.

Кристина Дончева гостува на учениците от 2В клас в ОУ"Св. Климент Охридски" гр.Бургас

  • 16 Апр 2024
  • 67
В рамките на кампанията за насърчаване на детското четене "Походът на книгите", талантливата и гласовита Кристина Дончева гостува на учениците от 2В клас в ОУ"Св. Климент Охридски" гр.Бургас.