« август 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

НАСА започва мисията си до Марс през 2018 г.

Марсианската мисия на НАСА ще започне още през 2018 г., но стартът на пилотируемия кораба до Червената планета е насрочен за по-късно от 2030 г. За разлика от частната компания SpaceX, която планира да изпрати хора на Марс още през 2022 г., НАСА оценява прагматично своите сили. Пилотируем полет до Марс не се очаква от агенцията преди 2030 г, съобщава Space, цитиран от technews.bg. Междувременно, в интернет се появиха подробности за проекта на НАСА. Публикация в Space твърди, че агенцията ще започне марсианската си мисия още през 2018 г., или повече от 10 години преди космическият кораб да потегли към Червената планета. В рамките на мисията, астронавтите ще прекарат около една година на междинна станция в космоса. Първата фаза на проекта, която ще стартира през следващата година, включва четири пилотирани полета – те ще доставят оборудване в определена точка от пространството между Земята и Луната. По-конкретно, ще бъдат доставени научно-изследователски модул, източник на захранване, части за станцията Deep Space Gateway, на която ще се поместват астронавтите, и друго необходимо оборудване. Тези полети ще се проведат в периода от 2018 до 2020 г. Втората фаза ще започне през 2027 г. Тя предвижда изпращане към Deep Space Gateway на космическия кораб, с който астронавтите ще се отправят към Марс. В момента дори не е започнало изграждането на кораба. Шест компании вече разработват проект за подобен кораб по искане на НАСА в рамките на програмата NextSTEP. Самите астронавти ще пристигнат последни на станцията Deep Space Gateway. Освен това ще им се наложи да престоят една година на нея, преди да се отправят с кораба към Марс. Космическият кораб ще се нарича Deep Space Transport. Той ще е съставен от няколко модула, които ще се сглобят в едно цяло на станцията Deep Space Gateway. Deep Space Transport ще може да превозва 6 астронавти и по-същество ще представлява малка космическа станция. Корабът обаче ще има много големи слънчеви панели, които ще му помогнат да се захранва с достатъчно енергия дори и далеч от Слънцето. Стойността на проекта се оценява на около 1 трлн. долара, които са изчислени на базата на програмата Apollo. Като се има предвид, че все още не са проектирани космическият кораб и станцията Deep Space Gateway, окончателна стойност на мисията вероятно ще претърпи сериозни корекции. http://it.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев е назначен за генерален консул във Валенсия

  • 14 Авг 2019
  • 344
Бившият шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев на практика няма да се върне на работа в Специализираната прокуратура, тъй като вече е назначен за генерален консул във Валенсия.

Мая Манолова бие Фандъкова с 5% на първи тур

  • 14 Авг 2019
  • 280
Мая Манолова стартира с 5% преднина пред Йорданка Фандъкова, ако се кандидатира за кмет на София. На първи тур Манолова би събрала 28% от гласовете на софиянци, а Фандъкова - 23%.

САЩ обсъждат разполагането на ракети в Азия

  • 14 Авг 2019
  • 272
Вашингтон обсъжда със своите съюзници възможността за разполагане на ракети със среден обсег в Азиатско-Тихоокеанския регион (АТР).

"Росатом" иска да строи АЕЦ "Белене"

  • 14 Авг 2019
  • 272
От страна на "Росатом" е потвърдено желанието за участие в реализацията на проекта АЕЦ "Белене", но, разбира се, очакваме крайната дата - 19 август, когато ще видим всички заявления на компаниите, които искат да участват в реализацията на този проект.

След големия успех на spice music festival вече е ясно: ще има второ издание през 2020

  • 14 Авг 2019
  • 281
След грандиозния успех на SPICE Music Festival, организаторите и община Бургас са категорични – второ издание на фестивала ще има!