« август 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Facebook търгува с емоциите на потребителите

Facebook изучава и определя емоционалното състояние на своите потребители, а след това подава информацията към други компании. Информацията идва от официален документ, подготвен от корпорацията за австралийска банка. В някои от 23-те му страници Facebook разкрива как проучва и класифицира емоционалното състояние на потребителите си в различни групи и под-групи. Информацията се предоставя на рекламодателите, които на практика могат да "атакуват" потребителите, когато те са депресирани, щастливи, тревожни или под стрес, съобщава The Australian, цитиран от Motherboard. От Facebook са направили официално обръщение по повод на изнесената информация, наричайки документа "изследователски материал". Компанията твърди, че не е създала нов рекламодателски пакет, който да позволява търгуването на емоционалното състояние на потребителите. На практика обаче, тази информация се предоставя на други компании, които сами определят за какви цели ще я използват. И за да станат нещата още по-мрачни, нека припомним, че Facebook има патологичен интерес към емоциите на потребителите, като е провеждала поне няколко експеримента в тази насока. Единият от тях е бил насочен към манипулирането на чувствата на потребителите. От Facebook са провели изследването си върху 700 000 души и са установили, че положителните и отрицателните емоции са заразни. Екип на корпорацията заедно с учени от университета Корнел и университета на Сан Франсиско са използвали системата от алгоритми, за да променят подаваното съдържание към потребителите. Авторите са искали да разберат дали броят на позитивните или негативни съобщения, прочетени от ползвателите, влияе на съдържанието на публикуваните от самите тях постове в сайта. Те са установили, че избраните за проучването потребители са започнали да употребяват повече негативни или позитивни думи в зависимост от вида на съдържанията, на които са били "подложени" - на практика нюзфийда е променил емоционалното им състояние. Според авторите "тези резултати показват, че социалните мрежи действително са предпоставка за масова емоционална зараза". Изследователите провели експеримента подчертават, че той е "съвместим с политиката за използване на данни, която всички потребители са длъжни да приемат, създавайки профил във Facebook". Други изследвания са установявали, че информацията видяна в нюзфийда на Facebook и резултатите от първата страница на Google могат сериозно да повлияят на политическите и философските убеждения на хората. Изследване на американския психолог Робърт Епщайн разкри, че резултатите от търсенията в Google са определящи за вота на избирателите, които не са решили за кого да гласуват. 90% от избирателите, които не са избрали своя политически кандидат приемат за напълно вярна информацията показана на първата страница на търсачката. http://it.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев е назначен за генерален консул във Валенсия

  • 14 Авг 2019
  • 343
Бившият шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев на практика няма да се върне на работа в Специализираната прокуратура, тъй като вече е назначен за генерален консул във Валенсия.

Мая Манолова бие Фандъкова с 5% на първи тур

  • 14 Авг 2019
  • 279
Мая Манолова стартира с 5% преднина пред Йорданка Фандъкова, ако се кандидатира за кмет на София. На първи тур Манолова би събрала 28% от гласовете на софиянци, а Фандъкова - 23%.

САЩ обсъждат разполагането на ракети в Азия

  • 14 Авг 2019
  • 271
Вашингтон обсъжда със своите съюзници възможността за разполагане на ракети със среден обсег в Азиатско-Тихоокеанския регион (АТР).

"Росатом" иска да строи АЕЦ "Белене"

  • 14 Авг 2019
  • 271
От страна на "Росатом" е потвърдено желанието за участие в реализацията на проекта АЕЦ "Белене", но, разбира се, очакваме крайната дата - 19 август, когато ще видим всички заявления на компаниите, които искат да участват в реализацията на този проект.

След големия успех на spice music festival вече е ясно: ще има второ издание през 2020

  • 14 Авг 2019
  • 280
След грандиозния успех на SPICE Music Festival, организаторите и община Бургас са категорични – второ издание на фестивала ще има!