« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

САЩ обявиха търговска война на Канада

Президентът на САЩ Доналд Тръмп започна офанзива по всички посоки срещу Канада. На практика той обяви търговска война на Канада. Това става с налагането на мита върху дървения материал за строителство, предава АФП, цитиран от Инвестор. Тръмп заплашва и с репресивни мерки в сектора на млекопроизводството, допълва БТА. "Хората не осъзнават, че Канада бе много сурова спрямо САЩ. Години наред те (канадците – б.ред.) бяха по-хитроумни от ръководителите ни", заяви Тръмп, допълвайки, че не се страхува от търговска война с Канада. В телефонен разговор с Тръмп снощи канадският премиер Джъстин Трюдо твърдо е обещал, че неговото правителството "ще защитава енергично интересите на канадската промишленост за строителен дървен материал". "Това беше много приятелски телефонен разговор", съобщи Белият дом. Кабинетът на канадския премиер обаче се въздържа да направи оценка на разговора. Малко по-рано министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос аргументира вдигането на митата с необходимостта да се противодейства на субсидиите, давани от канадски провинции, които внасят в САЩ стоки на неизгодни цени. САЩ са внесли канадски дървен материал за 5,7 млрд. долара през 2016 г. Според Рос новите мита ще вкарат в хазната 1 млрд. долара. Търговското министерство на САЩ обяви, че митата върху дървения материал ще бъдат от 3,02 до 24,12 на сто за канадските доставчици. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Американците изплашени от трета световна война и мобилизация

  • 16 Апр 2024
  • 29
Американците  панически са използвали търсачката на Google и са търсели „Трета световна война“ и други свързани думи след атаката на Иран срещу Израел в събота вечер със стотици ракети и дронове. Според данни от търсенията им в Гугъл за „Трета световна война“ са се увеличили в цялата страна, достигайки петгодишен връх.

Националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо"

  • 16 Апр 2024
  • 47
Главна дирекция „Национална полиция" ще обяви началото на националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо".Като част от инициативата нарушителите на Закона за движението по пътищата вече ще получават лични писма от близките на загинали.

Без тол камери за контрол на скоростта и това лято

  • 16 Апр 2024
  • 64
Най-наситеният откъм трафик и инциденти летен период и през тази година ще премине, без всички шофьори по основните пътища да бъдат подлагани на задължителен контрол на скоростта. Това се разбира от отговори на Агенция "Пътна инфраструктура" за това има ли готовност тол камерите да започнат да измерват средната скорост на автомобилите.

ЦЕНТЪРЪТ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ВОДОЛЕЧЕНИЕ ЗА ДЕЦА В КВ. „ВЕТРЕН“ РАБОТИ ЦЕЛОДНЕВНО

Центърът за рехабилитация и водолечение за деца в кв. „Ветрен“ работи целодневно

ОБЩИНА БУРГАС ИЗГРАДИ ЧЕТВЪРТА ЛОДКОСТОЯНКА В МЕСТНОСТТА ЪГЪЛА В „САРАФОВО“, СЪОРЪЖЕНИЕТО ЩЕ ЗАРАБОТИ В НАЧАЛОТО НА МЕСЕЦ МАЙ

  • 16 Апр 2024
  • 88
Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“.