14 номинации за Оскар за La La Land

Четиринайсет номинации за Оскар събра La La Land, като така изравни рекорда на „Титаник“ и „Всичко за Ева“. Очаквано, филмът има доминация в двете категории за музика – продукцията има шанс за статуетка за оригинален саундтрак, както и с две от песните си. La La Land има номинации и в почти всички от основните категории – за най-добър филм, режисура, при двете главни роли (на Ема Стоун и Райън Гослинг), както и за оригинален сценарий. За статуетката за най-добър филм ще се борят освен La La Land още „Прегради“, „На всяка цена“, „Скрити числа“, Lion, „Манчестър край морето“, Moonlight и „Възражение по съвест“ на Мел Гибсън, с което той официално е реабилитиран в Холивуд след повече от десетилетие в немилост. Гибсън е номиниран и при режисьорите. Там той е в конкуренция с Денис Вилньов („Първи контакт“), Деймиън Шазел (La La Land), Кенет Лонерган („Манчестър край морето“) и Бари Дженкинс (Moonlight). Мерил Стрийп официално вече е най-номинираният артист в историята на Оскарите – цели 20 пъти. Сега тя ще се бори в категорията за най-добра главна женска роля, за „Флорънс“. Конкуренция ѝ правят Ема Стоун (La La Land), Натали Портман („Джаки“), Изабел Хупърт („Тя“), Рут Нега (Loving). При главните мъжки роли съревнованието е между Райън Гослинг (La La Land), Кейси Афлек („Манчестър край морето“), Андрю Гарфийлд („Възражение по съвест“), Райън Гослинг (La La Land), Виго Мортенсен („Капитан Фантастик“) и Дензъл Уошингтън („Прегради“). За първи път в историята на наградите Оскар номинация има и българин – с чуждестранна продукция. Режисьорът Теодор Ушев ще се бори със своя „Сляпата Вайша“, правен по разказ на Георги Господинов, в категорията за късометражен анимационен филм. Подробности прочетете тук. Второто място по брой номинации след La La Land делят два филма – Moonlight и „Първи контакт“, с по осем. С по шест са „Манчестър край морето“, Lion и „Възражение по съвест“. По четири шанса за статуетка имат „Прегради“ и „Скрити числа“. За разлика от доста други кинонагради и съответните номинации за тях, този път новият проект на Мартин Скорсезе, „Мълчание“, не е напълно пренебрегнат… съществуването му обаче е отчетено само веднъж, в категорията за операторско майсторство. Церемонията по връчването на наградите Оскар тази година ще бъде на 26 февруари. Неин водещ ще е американският комедиант и телевизионен водещ Джими Кимъл. http://www.ploshtadslaveikov.com/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 246
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 226
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 235
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 289
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 259
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.