Германия легализира марихуаната с рецепта

През март тежкоболните в Германия ще могат да получат рецепта за канабис, като лечението се поема от здравните каси. Съответните законови промени бяха гласувани единодушно в Бундестага. С новите регулации, които влизат в сила от март, тежкоболни пациенти ще могат да получат сушени цветове и екстракт от канабис в аптеката по лекарско предписание. В изключителни случаи пациенти ще могат да ползват и готови лекарства, произведени в чужбина. Пациентите няма да могат да отглеждат сами канабис. Законодателите се обосноваха с това, че има "опасност от липса на контрол за качеството и сигурността". Ще се правят допълнителни проучвания, които да дадат по-задълбочени познания върху въздействието на канабиса. Затова лекарите ще изпращат анонимно данни за диагнозата, терапията, дозата и евентуални странични действия във Федералния институт за лекарствата и медицинските продукти. Канабисът се прилага в медицината при различни болести, например срещу гадене и за повишаване на апетита при пациенти с рак и СПИН, при ревматизъм, както и множествена склероза. Досега разрешение за ползване на канабиноидни продукти се получаваше в много редки случаи. Здравните каси го покриваха в единични случаи. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 123
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 134
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 116
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 154
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 108
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.