« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

България се противопостави на понятието "джендър" в ЕС

Служебният кабинет е излязъл с обструктивна позиция на форум в Европейския съюз във връзка с понятието „джендър“. Това става ясно от стенограма от правителственото заседание на 20 октомври. На него правосъдният министър Янаки Стоилов представя Доклад относно одобряване на резултатите от участието на Република България в заседанието на Съвета на Европейския съюз „Правосъдие и вътрешни работи“Един от обсъжданите въпроси на форума бил свързан с правата на детето. „България посочи в съответствие с мандата, който гласувахме, че отдава приоритетно значение на защитата на правата на децата, закрилата и подкрепата изискват всички органи и служби да работят координирано, поставяйки детето и неговия най-добър интерес в центъра на своите действия. Заяви, че може да подкрепи текста на проектозаключенията, но същевременно прави декларация във връзка с формулировката „gender inclusiveness“ или приобщаване на половете, припомняйки, че през 2018 г. българският Конституционен съд е приел решение, в съответствие с което изразите, съдържащи понятието „джендър“ се отнасят само и единствено до двата пола – мъжки и женски. Поиска тази декларация да бъде включена в протокола от съвета“, добавя правосъдният министър.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 151
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 137
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.

В Бургас ще се проведе българо – румънски икономически форум

  • 17 Май 2022
  • 150
Двустранната търговска камара България - Румъния , Община Бургас и Бургаската търговско – промишлена палата са организатори на предстояща среща „Как да бъдем успешни на румънския пазар”. Тя ще се проведе този четвъртък, от 10:00 часа, в експоцентър „Флора“.

Държавни институции ще ползват опита на Община Бургас за осигуряване на достъпна среда

  • 16 Май 2022
  • 323
Дългогодишната и целенасочена дейност по осигуряване на достъпна среда и равни възможности за хората с трайни увреждания на екипа на Община Бургас поучи заслужено признание.

Билингва антология „Поетични перли“ – на български и френски език

  • 16 Май 2022
  • 273
Стихове на съвременни бургаски поети са представени в билингва антология „Поетични перли“ – на български и френски език. Съставителят и преводач Добрина Маринова преведе свои любими поети, за да ги представи на читателите във Франция.