« октомври 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Сканадалните досиета "Пандора" достигнаха Борис Джонсън

Изтеклите документи за офшорни компании повдигнаха неудобни въпроси за управляващата партия на Борис Джонсън във Великобритания относно дарения, правени от един от най-големите спонсори на торите, съпруга на бивш висш руски служител, съобщи BBC. Любов Чернухина е дарила близо 1,9 млн. паунда на Консервативната партия от 2012 г. насам. Документи от т. нар. „Пандора пейпърс“ показват, че съпругът й Владимир, който има финансови връзки с близки до Кремъл, стои зад нейното лично богатство. Адвокатите на Чернухина казват, че тя е британски гражданин и е свободна да се разпорежда със собствените си пари по свое усмотрение. Даренията за торите "отвориха" много правителствени врати пред 48-годишната Чернухина. Нейната щедрост й купи както правото да играе тенис с Борис Джонсън, както и и вечеря с Тереза Мей, когато беше премиер. Досега обаче малко се знаеше за произхода на капиталите на Чернухини. Документите от „Пандора пейпърс“ свързват двойката с три тръста, мрежа от 32 компании и активи в размер на над 100 милиона паунда. Те посочват факта, че източникът на богатството на Чернухина е нейният 52-годишен съпруг: в един от имейлите се казва, че тя е „финансово издържана от съпруга си“, а в другия тя е представена като „домакиня“. Сред документите е удостоверение за заем за 4 милиона паунда, което офшорната компания на Владимир Чернухин издаде на британската компания на съпругата му. Информацията е събрана от програмата на BBC „Панорама“ съвместно с вестник „Гардиън“ след преглед на материали от „Пандора пейпърс“, до който са получили достъп 650 журналисти от цял свят чрез Международния консорциум по разследваща журналистика (ICIJ). Изтичането на почти 12 милиона файла се оказа едно от най -големите в съвременната история на офшорния бизнес. Имената на черногорския президент Джуканович и сина му изтекоха в „Пандора пейпърс” На молба да коментира фактите за спонсорите, разкрити благодарение на „Пандора пейпърс“, Борис Джонсън отговори, че всички дарения са надлежно проверени съгласно правилата, установени, когато е бил в опозиция. Правозащитници от Transparency International обаче наричат подобни проверки формалност и казват, че правилата могат лесно да бъдат заобиколени, ако си затворите очите.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Учебната година по краезнание започна

 • 15 Окт 2021
 • 167
Започна учебната година по краезнание в 12 училища и всички детски градини в община Бургас. Новият предмет се изучава в първи и пети клас в училище и в 3 и 4 група в детските градини, където се реализира новата общинска програма „Моят град Бургас”.

„Изкуствен Интелект за Публични Политики“ и в Бургас

 • 15 Окт 2021
 • 132
Община Бургас се присъедини като партньор по тригодишен проект „Изкуствен Интелект (ИИ) за Публични Политики“, финансиран по Програма „Хоризонт2020“.

Нежелан детски кът в к-с Лазур?

 • 15 Окт 2021
 • 130
През лятото бургазлии с адреси в бл. 88 и на ул. „Юрий Венелин“ №24 в к-с „Лазур“ заявиха отново категоричното си нежелание под прозорците им да има детски кът. Още през 2018 г. те събраха подписи ПРОТИВ него и ги внесоха в Общината.

Нов детски кът в квартал "Горно Езерово"

 • 14 Окт 2021
 • 4
 • 251
Община Бургас благоустрои пространството пред Народно читалище "Васил Левски 1937" в квартал „Горно Езерово“. За изпълнението на проекта тя привлече средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Безплатни прегледи за глаукома организира община Бургас

 • 13 Окт 2021
 • 5
 • 354
Община Бургас организира безплатни профилактични прегледи за възрастните хора за симптоми на очното заболяване глаукома. Новата профилактична кампания на общинската администрация е посветена на Световния ден на зрението – 13-ти октомври.