« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Европейската комисия иска екологично образование в училищата

Освен чисто екологичните плюсове за континента Европейският зелен пакт ще осигури обучения за придобиване на уменията, необходими за прехода. Интересът на младите хора към климатичните промени е от голямо значение за да се случат зелените политики. Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов посочи че предстои цялостна трансфотмация на икономиката „Ние досега използвахме линейния модел –добива се нещо, използваш го и хвърляш, а сега той ще бъде заменен от кръговия модел - добиваш нещо, използваш и рециклираш. Управляваш малкия отпадък, който остава. Това цели намаляване на енергията, която се използва, увеличаване на жизнения цикъл и намаляване на въглеродните емисии в атмосферата. ЕС въведе климатичния закон и съвсем наскоро предложи законодателни промени в няколко области“, посочи евродепутатът. За да се случат всички тези промени в бъдеще е важна ролята на младите хора. „Те са много чувствителни по въпросите какъв въздух дишат, каква храна ядат и каква вода пият, затова смятам че именно младите са носители на промените. Подобен род образование е от полза, за да се осъзнаят големите цели, защото ако добиваме енергия по същия начин може би бихме живеели по-богато, но със сигурност децата на нашите деца биха търпяли щети. Образованието е важно, за да се осмислят големите цели за отцеляването на планетата“, допълни още Витанов. Повишаване на екологичното образование сред младите хора е една от целите на Българска фондация Биоразнообразие. От години те работят по различни проекти, които целят именно това. Последният такъв е международен и се нарича gameon и цели да въвлече младите именно в проблемите на климата. Радостина Ценова от фондацията допълни, че от години финансират студентски дипломни работи и докторски дисертации на екологична тематика. "Целта е в последствие направените изследвания и трудове да могат да се използват в практиката“, каза Ценова. В пространството наречено Симбиотично по-малките деца биват привлечени от интересна експозиция, която разказва за биологичното разнообразие на Атанасовско езеро и как да го опазим. Според Ценова интересът на младите към климатичните промени трябва да се провокира по различни начини.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Икономическия форум „Doing Business with Germany“ започва в Бургас

  • 21 Сеп 2021
  • 197
Германо – Българската индустриално - търговска камара и Община Бургас организират икономически форум в Бургас. Той ще се проведе на 27.09.2021 г., понеделник, в Конгресния център, при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Бургас отбелязва Деня на Независимостта

  • 21 Сеп 2021
  • 225
Бургас ще чества утре 113-та годишнина от едно от най-значимите събития в новата история на страната – обявяването на Независима България.

Да почистим Морската градина от фасове!

  • 21 Сеп 2021
  • 152
Тази неделя, 26-ти септември, доброволци и желаещи да почистят Морската градина в Бургас от фасове и други отпадъци, ще се съберат за съвместна акция.

Ревю на традиционни носии в Етнографския музей

  • 20 Сеп 2021
  • 217
По случай 22 септември, Деня на българската независимост, от 12:00 часа Етнографския музей ще зарадва бургазлии с ревю на традиционни носии.

Раздадоха наградите "Еми" за тази година

  • 20 Сеп 2021
  • 211
Седемдесет и третото издание на наградите "Еми", еквивалент на наградите "Оскар" в телевизионната продукция, започна тази нощ в Лос Анджелис с израз на почит към рапъра Биз Марки, починал през лятото на 57 години.Тазгодишното шоу прилича много повече на обичайната церемония, отколкото миналогодишното, което протече без публика и бе наречено "Пандеми”. Въпреки това беше в доста по-ограничен мащаб.