Спряха дроновете над Женева заради срещата Байдън - Путин

До 00.00 часа на 17 юни е забранено да се пускат дронове под заплаха от глоби и конфискация, а от вторник се въвеждат и ограничения за полети на пилотирани летателни апарати. Властите въвеждат предпазни мерки постепенно. От 8 юни е забранено да се паркират автомобили около парка Ла Гранж, където ще се състои срещата на върха. Паркът е затворен за посещения и заедно със съседния парк О Вив е обграден с метални бариери и бодлива тел. В неделя бариери бяха поставени край хотел "Интерконтинентал", където според местния печат ще бъде настанен Байдън. Същия ден бе обезопасена с бариери и бодлива тел част от крайбрежната улица до Женевското езеро близо до прочутия фонтан. Това предизвика голям интерес сред мнозина граждани и туристи, които побързаха да снимат със смартфоните си редута, внезапно изникнал на брега, посочва агенцията. От 08.00 часа местно време на 15 юни ще влязат в сила нови, още по-забележими мерки за сигурност. Федералното правителство реши швейцарската военна авиация да изпълнява ролята на въздушна полиция и засилено да следи небето над Женева. Ограниченията ще действат до 08.00 часа на 17 юни. Те няма да засегнат търговските полети от и до международното летище на Женева, увери правителството. Говорителят на федералния департамент по отбраната, гражданската защита и спорта Щефан Хофер заяви за ТАСС, че близо 1000 военни, изпратени да подпомогнат женевските власти, ще охраняват чуждестранни мисии и ще следят да не се нарушават ограниченията върху полетите в района. Самолет нарушител, който се държи агресивно и отказва да напусне забранената зона, може да бъде унищожен, предупреди той, но уточни, че това ще е "последната възможност" след опити да бъде установен контакт с пилота. От 16 юни в Женева започва да действа особено строг режим за сигурност. Ще бъдат затворени за пешеходци и транспортни средства крайбрежните улици около Женевското езеро, мостът Монблан и зоната около хотел "Интерконтинентал". Там се намират важни пътни артерии, по които се движи градският транспорт, и ще е крайно трудно човек да се премести от единия на другия бряг на р. Рона, минаваща през Женева. Властите поднесоха предварително извинения за създаваните неудобства. Всички учреждения в зоната за сигурност няма да работят на 16 юни. На частните фирми е препоръчано да прехвърлят персонала си на дистанционна работа, а на местните жители - да ограничат движението си и да не използват частните си коли, а обществения транспорт. Хората, които живеят в зоната за сигурност, ще трябва да доказват това, за да се приберат вкъщи. В момента за обществения ред в Женева бдят общо към 4000 души, включително близо 2000 градски полицаи, 900 техни колеги от други швейцарски кантони и около 1000 военнослужещи.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Проектът за площад „Св. св. Кирил и Методий“

  • 27 Окт 2021
  • 168
Как пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас да стане привлекателно място и зона за туристически атракции, събития, фестивали и базари?

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

  • 27 Окт 2021
  • 131
Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби.

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

  • 27 Окт 2021
  • 121
„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите.

Дебат "Черно море и бъдещето" за 31 октомври

  • 27 Окт 2021
  • 134
„Черно море и бъдещето“ е темата, по която 17 ученици от ЧОУ „Д-р М. Монтесори” ще дебатират и очертават бъдещето на Черно море с преподавателите си, с учени и експерти.

PLSQL ONLINE TRAINING CAMP - безплатно обучение по софтуер

  • 26 Окт 2021
  • 254
В средата на ноември в Бургас ще стартира второто издание на PLSQL ONLINE TRAINING CAMP – безплатно обучение по бази данни от софтуерната компания Fadata, насочено както към студентите по програмиране и младите специалисти от района, така и към тези, които търсят преквалификация и ново начало за своята кариера.