Стрелба в училище в Русия взе 11 жертви, повечето са деца

Единайсет души, сред които девет деца, бяха убити в гимназия в столицата на руската република Татарстан Казан при стрелба, открита от двама души, предаде ТАСС, като се позовава на източник от правоохранителните органи. Президентът на Татарстан Рустам Миниханов потвърди смъртта на 7 осмокласници - четири момчета и три момичета, както и една учителка съобщи телевизия "Россия-1". Убитата учителка е имала час с петокласници. В болница са откарани 12 деца и четирима възрастни. Единият нападател - 19 годишен, е задържан. Той е завършил същото училище преди 4 години и е имал официално регистрирано оръжие. Вторият стрелец е ликвидиран от силите за сигурност в сградата на гимназията. Единият нападател влязъл през главния вход с автоматично оръжие и веднага открил огън, заяви за ТАСС източник от министерството на образованието. На входа е бил ранен човек от персонала. Децата са били евакуирани, някои ученици са скачали от прозорците, за да се спасят от стрелбата. Ученичка разказа, че е била в час, когато първо чула експлозия, а след това започнала стрелба. Според момичето нападателите едва ли са ученици. Целият ѝ клас бил изведен и никой от съучениците ѝ не е пострадал. Руският президент Владимир Путин нареди днес преразглеждане на правилата за носене на оръжие в Руската федерация след смъртоносната стрелба тази сутрин в училище в столицата на руската република Татарстан. През ноември 2019 г. младеж откри стрелба със законно притежавано ловно оръжие в колеж в Благовешченск, в руския Далечен изток, уби един човек, след което се самоуби. Ранени бяха трима души. Нападателят открил стрелба, след като бил изгонен от аудитория заради закъснение. Възможна причина за атаката е конфликт между студенти, посочва ТАСС. Властите в Татарстан обявиха утрешния 12 май за ден на траур.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 71
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 68
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 74
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 382
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 354
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.