Великобритания си взима последно сбогом с принц Филип

  • 17 Апр 2021
Погребението на съпруга на кралица Елизабет II - принц Филип, ще се състои в параклиса "Сейнт Джордж" на територията на замъка Уиндзор близо до Лондон. Церемонията по погребението ще се проведе на военен принцип, в много тесен кръг от 30 души, предаде BBC. Херцогът на Единбург почина на 9 април на 99-годишна възраст, ще бъде пренесен от частния параклис на замъка Уиндзор върху джип, боядисан във военен зелен цвят. Тази идея принадлежи на починалия, който участва в създаването на автомобил с кабина за двама души и специална платформа, върху която може да бъде поставен и закрепен ковчег. Личният флаг на принц Филип, адмиралска шапка и церемониална сабя на флота ще бъдат поставени върху самия ковчег. Той е планирал погребението си цели 18 години. Принцът е участвал в конструкцията на специален джип, с който да бъде превозен ковчегът му от замъка Уиндзор до параклиса „Сейнт Джордж”, където ще бъде погребението. Паралелно с процесията, част от кралската артилерия ще изстреля залп от оръдия, а в Стражевата кула на Уиндзор ще звъни камбана. Церемонията по шествието ще бъде доста кратка и ще отнеме само 8 минути. Кралицата ще бъде в автомобил Bentley, придружена от дама, докато останалата част от кралското семейство ще последва ковчега пеша, съобщават медиите на Острова. По настояване на Елизабет Втора всички мъже от кралското семейство ще бъдат в цивилни траурни костюми. Погребението на принц Филип ще бъде излъчено от Би Би Си, Ай Ти Ви и Скай нюз. Премиерът Борис Джонсън ще го гледа по телевизията.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 101
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 91
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 88
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 96
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.