« януари 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Франция отваря ваксинационен център на колела

Във Франция днес отвори врати първият ваксинационен център на колела, чиято цел е да ускори имунизационната кампания в страната, пишат местни медии. Центърът е в южна Франция, недалеч от Монпелие. По примера на САЩ центърът дава възможност на хората да бъдат ваксинирани, докато са в колите си. „Това е все едно да си постоиш още малко в къши“, казва Лоран Рамон, директор на групата „Кап Cанте“, която е инициатор на проекта. Ако е успешен, проектът ще се разпространи и в други градове във Франция, допълва той. Френските власти правят всичко възможно, за да ускорят ваксинационната кампания, като през последните седмици бяха отворени мното центрове за масова ваксинация, беше засилена имунизацията през уикендите, а беше подобрено и ползването на т.нар. остатъчни дози. От вчера всички над 55-годишна възраст, които искат да се ваксинират, могат да го направят свободно. В резултат на тези усилия към 8 април, седмица по-рано от планираното, в страната беше достигнато инвото от 10 милиона поставени дози. Към 11 април 16,4 процента от французите бяха получили поне една доза, а 5,56 процента – и двете. Следващата цел е да бъдат поставено 20 милиона дози до средата на май. Тогава би трябва да започне и поетапното отваряне на страната. За това ще спомогне и пристигането тази седмица на първите пратки на еднодозавата ваксина на „Джонсън и Джонсън“, както и повишените доставки на препаратите на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Астра Зенека“ през следващите седмици.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

Най-четени

Природозащитник: Ценни природни местообитания в "Айтоска планина" са под заплаха

  • 19 Ян 2022
  • 181
Ценни природни местообитания в защитена зона "Айтоска планина" са под заплаха, алармират от коалиция „За да остане природа в България“ По техни данни две фирми са внесли инвестиционно предложение за изграждане на фотоволтаичен парк на територия от 140 хектара в защитена зона "Айтоска планина".

Танцова формация "Петлите" ще отбележи своята 15 – годишнина с концерт – спектакъл

  • 19 Ян 2022
  • 147
Танцова формация "Петлите" ще отбележи своята 15 – годишнина с концерт – спектакъл през пролетта. Той ще събере участници, приятели и спомоществователи на формацията в емоционална среща, съобщи създателят и ръководителят й Георги Димитров:

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат

  • 19 Ян 2022
  • 153
С тържествена церемония президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат пред Народното събрание. Двамата ще встъпят в длъжност на 22 януари.

Глобяват строителите на магистрала „Европа“ заради лоша организация на движението

  • 19 Ян 2022
  • 149
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов разпореди проверката на участъка, след като получи десетки сигнали от граждани за безобразния начин, по който е организирано движението.

Внедряват мерки за енергийна ефективност в сградата на ТД на НАП

  • 19 Ян 2022
  • 156
С доказания си административен капацитет Община Бургас помага и на други институции в Бургас да се модернизират с европейско финансиране. През 2020 г. тя подготви и участва в реализацията на проект за обновяване на сградата на Пожарната. В момента същото се случва с високата сграда на ТД на НАП.