Стрелба в училище в Тенеси, най-малко един убит

Полицията уби гимназист в Ноксвил, щата Тенеси, който откри огън по органите на реда в баня в кампуса и рани техен служител. Раненият полицай в сериозно състояние след операция в местна болница, но се очаква да оцелее. Стрелбата, която избухнала следобед в града, е поредният подобен случай в САЩ от средата на март. Най-малко един човек е загинал, а полицай е ранен при стрелба в гимназия в град Ноксвил, в американския щат Тенеси. Около 15 часа местно време силите на реда са извикани в гимназията Остин-Изток Магнит заради стрелба. Когато отиват на мястото откриват, че в образователния център има въоръжено лице, което е открило огън при приближаване на агентите. Той успял да рани един от членовете на екипа, пристигнал на мястото. Нападателят е убит при стрелбата, а друг е бил арестуван до приключването на разследванията. Раненият полицай е откаран в болницата, където е стабилизиран и е без опасност за живота. По-късно местното бюро за разследване публикува на уебсайта си информация, че стрелбата е открита от един от учениците в същата гимназия. Предполагаемият извършител се криел в тоалетната и открил огън, когато полицията се опитала да влезе. Един полицай отвърнал на огъня и заподозреният е починал на място, се казва в доклада. През последните седмици САЩ преживяха редица престрелки, които доведоха до решението на президента Джо Байдън да обяви поредица от мерки с ограничения, за да спре насилието с огнестрелно оръжие и да поиска Конгресът да спре да толерира проблем, който описва като „международен позор“. Според данните, предоставени от Байдън преди четири дни, 106 души умират от огнестрелни оръжия всеки ден в САЩ, всеки месец има 53 убийства на жени, извършени с пистолет, а въоръженото насилие влияе много повече върху тъмнокожото и латиноезичното население, според него.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 87
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 87
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 76
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 76
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 86
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.