« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Почина принц Филип

  • 09 Апр 2021
Херцогът на Единбург си отиде на 99-годишна възраст. "С голяма скръб Нейно Величество кралица Елизабет Втора съобщава за кончината на любящия ѝ съпруг, негово Кралско Височество принц Филип, херцог на Единбург. Негово Кралско Височество си отиде тази сутрин в Уиндзорския дворец. Следващи съобщения ще бъдат направени по-късно. Кралското семейство както и хората по света, скърбят за неговата загуба", се казва в съобщението. Великобритания потъна в траур след смъртта на херцога на Единбург. В страната са спуснати държавните флагове. Борис Джонсън бе сред първите, отдали почит на принц Филип. Британският премиер заяви, че страната ще скърби заедно с кралското семейство и кралица Елизабет Втора, която е загубила "своята опора и упование от повече от 70 години". На 16 март принц Филип беше изписан от болница, където изкара един месец. Съпругът на кралицата беше хоспитализиран на 16 февруари по съвет на лекарите, след като се почувствал зле. Впоследствие от Бъкингамския дворец беше потвърдено, че е бил диагностициран с инфекция, нямаща връзка с коронавируса. На 1 март Негово Височество беше преместен в лондонската болница "Сейнт Бартоломю", а на 3 март той бе подложен на сърдечна операция във връзка със заболяване на сърцето. След това се завърна в болницата "Едуард VII", за да се възстанови. Общо принц Филип престоя в двете болници 28 дни. Преди това на него никога не му се беше налагала толкова дълга хоспитализация. През 2011 година Единбургският херцог беше хоспитализиран в болница в Кембриджшър заради болки в гърдите. Лекарите установиха, че 90-годишният член на кралското семейство има проблем с коронарната артерия и му беше имплантиран стент. Тогава той престоя в болница 17 дни.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 295
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 364
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 268
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 349
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 303
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.