Десетки убити и ранени при влакова катастрофа в Египет

  • 26 Мар 2021
Три пътнически вагона са се обърнали, а 36 линейки са изпратени към инцидента в провинцията Сухадж, информират здравните власти в страната. Тежка влакова катастрофа в Египет отне живота на най-малко 32 души, други 66 са ранени, съобщава "Метро". Снимки показват два вагона как са се напълно обърнали, а на видеоматериали по социалните мрежи се виждат десетки пътници, които са заклещени под мотрисите. поред източник от силите за сигурност влаковете не са се движели много бързо в момента на катастрофата. Два вагона са унищожени, а трети се е преобърнал. Египет има една от най-старите и най-обширни железопътни мрежи в региона. Катастрофите, водещи до жертви, са често явление в страната, отбелязва Ройтерс. Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси реагира на трагедията в Twitter. Той обеща, че ще накаже всички отговорни за инцидента, предаде Франс прес. "Всеки, който е причинил този болезнен инцидент, заради нехайство, корупция или по друга причина, ще бъде санкциониран, незабавно и с цел разубеждаване да не се повтаря същото", написа Ас Сиси в Туитър. В катастрофата между два влака са били ранени 84 души, съобщи ДПА. Според държавната железопътна компания единият влак е спрял внезапно, след като някой е дръпнал аварийната спирачка. Тогава вторият влак се врязъл в първия. На кадри, показани от египетски медии и в интернет, се виждат преобърнали се дерайлирали вагони. Започнало е разследване на катастрофата, станала край град Тахта, в губернаторство Суджаг, на около 365 километра южно от столицата Кайро. През последните няколко години в Египет станаха няколко железопътни катастрофи, припомня ДПА. През февруари 2019 г. локомотив без машинист се вряза в перон на гара в столицата Кайро и предизвика пожар, взел 31 жертви. Над 360 души загинаха при запалването на пътнически влак през 2002 г.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 114
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 99
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 98
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 106
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 62
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.