« септември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Партията на Меркел претърпя загуби на изборите в две федерални провинции

Тежка загуба за управляващия Християндемократически съюз на изборите в две федерални провинции. В Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц консерваторите на Меркел се класираха на второ място с най-лошия си резултат досега, който вероятно ще ги остави извън управлението. Причините за лошото представяне на ХДС са управлението на коронавирусната пандемия, умората от дълго продължилия локдаун и скандалът с доставки на защитни маски, който хвърли тъмно петно върху репутацията на партията. Управляващите консерватори от ХДС на канцлера Ангела Меркел претърпяха две рекордни загуби на регионалните избори в провинциите Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц. В първата спечели Зелената партия с 30.9% от гласовете, а във втората – Социалдемократическата партия с 34.2 на сто. Християндемократическият съюз се класира на второ място – в Баден-Вюртемберг с резултат 23% и в Райнланд-Пфалц – с 26%. Това са най-лошите резултати на консерваторите в двете провинции. Изборите се възприемат като тест за справянето с кризата, предизвикана от коронавирусната пандемия. Избирателите бяха разочаровани от скандала с доставките на защитни маски в ХДС и умората от удължения локдаун, което преля в ниската подкрепа за партията на Меркел. От друга страна Зелените затвърдиха възхода си от последните две години с убедителна победа в Баден-Вюртемберг. Резултатите от регионалните избори отварят път за възможни коалиции между Зелените, социалдемократите и либералите. Точно такъв съюз управлява вече в Райнланд-Пфалц. Ръководни фигури в ХДС се страхуват, че същата конфигурация от партии може да спечели достатъчно подкрепа, за да остави партията им в опозиция след националните избори през септември. Популярността на Християндемократическия съюз на национално ниво е спаднала от 40% през миналия юни до около 33 на сто през март 2021 г. Причината е най-вече в управлението на пандемията и скандала с доставки на предпазни маски, в който бяха замесени имената на няколко депутати консерватори.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас ще се включи в отбелязването на Световния ден на сърцето на 29 септември

  • 28 Сеп 2022
  • 141
Бургас ще се включи в отбелязването на Световния ден на сърцето – 29 септември, с открита спортна тренировка на входа на Морска градина от 18.30 до 20.30 часа. Пак ще бъде позиционирана информационна шатра, на която ще бъдат раздавани на всички желаещи карти за спорт и информационни материали за превенция на сърдечно-съдовите заболявания.

Пето издание на есенния арт базар по улица „Алеко Константинов”

  • 28 Сеп 2022
  • 127
След лятната пауза Арт базар в Бургас отново събира креативни творци, а красивата уличка „Алеко Константинов” ще предложи разнообразие от изкуства за всеки вкус– картини, книги , дизайнерско спално бельо, сувенири от вестници, бижута и други.

“БУРГАС вдъхновява с усмивки" улови над 3000 радостни момента

  • 27 Сеп 2022
  • 263
Пилотното издание на кампанията “БУРГАС вдъхновява с усмивки добави позитивна енергия и съдържание към бранда „БУРГАС – вълнуващ и артистичен“.

На 1 октомври Бургас отбелязва Европейските дни на птиците

  • 27 Сеп 2022
  • 228
На 1 октомври Бургас отбелязва Европейските дни на птиците. На 1 и 2 октомври Бърдлайф Интернешънъл и партньорите ѝ в Европа и Централна Азия празнуват удивителния свят на миграцията. През този период от годината милиони мигриращи птици напускат Европа, за да се отправят към местата си за зимуване на юг.

За 11-ти пореден път - Национален фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“

  • 26 Сеп 2022
  • 310
Тази година за 11-ти пореден път ще се проведе Националният фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“, който е част от културния календар на Община Бургас.