« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Китайски смартфони следят потребителите в САЩ

Някои от китайските смартфони, продавани в САЩ, имат секретна програма, която архивира текстовите съобщения на потребителите и ги изпраща към сървъри в Китай. Компанията за сигурност Kryptowire твърди, че в някои от евтините смартфони с Android в Щатите е скрит софтуер, който на всеки 72 часа изпраща в Китай всички съобщения на потребителите. Съществуването на такъв софтуер е установено наскоро, а сред другите му функции са отчитане на местоположението на потребителя и регистриране на номерата, с които провежда разговори. Засега американските власти нямат идея дали тази информация се събира с рекламна цел, или пък е част от мащабен шпионски план на китайските власти. Софтуерът е написан от китайската компания Shanghai Adups Technology Company, която твърди, че нейни продукти се ползват в над 700 милиона смартфона, автомобили и други умни устройства в над 200 страни и региона, пише в. "Ню Йорк Таймс", цитиран от Mobile Bulgaria. Американското издание посочва, че 120 000 от телефоните на американската компания BLU Products са включвали въпросния код, но по-късно тя е обновила софтуера им, за да го премахне. От Kryptowire уточняват, че потребителите по никакъв начин не са били наясно, че ги шпионират. От Adups са обяснили на шефовете на BLU, че става дума за грешка, тъй като това е софтуер, който е предназначен за китайски производител, който е искал да може да определя спам съобщения и обаждания, и не е предвиден за добавяне в телефони за други пазари. Според компанията тя само осигурява техническото изпълнение на поръчките за конкретна функционалност, които идват от производителите на устройства. Представители на Google са поискали от Adups да премахне софтуера от телефоните с нейни услуги като Play Store, но това не включва Китай, където устройствата се продават без софтуер на Google. Преди време Едуард Сноудън разкри, че американската Агенция за Национална Сигурност тайно поставя "бръмбари" в рутери, сървъри и друго оборудване US производство преди изпращането им в чужбина. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 110
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 134
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 143
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 161
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 135
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение