Тръмп с нова жалба за резултатите от президентските избори в Джорджия

  • 05 Дек 2020
Предизборният щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп заведе снощи ново дело за отмяна на резултатите от президентските избори в щата Джорджия, предадоха Ройтерс и ТАСС. Щабът на Тръмп вече заведе серия от съдебни дела, целящи да променят резултатите от изборите на 3 ноември, които действащият президент загуби. Предизборният щаб подчерта, че новото дело ще включва клетвени показания на десетки жители на щата, които показват, че при изборите са били извършени измами. Щатските власти вече са заявявали, че не са открили доказателства за широкоразпространени нарушения, припомня Ройтерс. Байдън спечели в Джорджия с 49,51 на сто от гласовете срещу 49,25 на сто за Тръмп. Щатът Джорджия дава на победителя 16 гласа в Избирателната колегия, която определя президента. До момента Байдън има 306 гласа, при необходими 270, срещу 232 за Тръмп. Серията от заведени досега дела практически не доведе до успехи, отбелязва Ройтерс. Освен това американски федерален съдия нареди снощи на администрацията на Тръмп да възстанови изцяло програмата за защита на младежи, пристигнали нелегално в САЩ като деца, предаде Франс прес. Програмата беше създадена от предишния президент Барак Обама, а Тръмп се опитва да я премахне от 2017 г. насам.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 327
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 302
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 311
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 312
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 279
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.