Уведомиха над 1300 души, че са с коронавирус по грешка

Тестовете са били проведени между 19 и 23 ноември. Проблем с партида химикали за тестване обаче е довел до недостоверни резултати, посочиха здравните власти. Хората, засегнати от проблема, са били призовани да си направят нови тестове и да продължат да се самоизолират, ако имат симптоми. Тази лабораторна грешка е изолиран случай и се разследва, се уточнява в изявлението. Британското правителство обяви допълнителни 7 млрд. бр. лири (9,31 млрд. д.) за системата за тестване и проследяване на контакти като част от разшитената програма за масово тестване. Системата бе силно критикувана след поредица сериозни проблеми, възникнали след задействането й по-рано тази година и представители на правителството признаха, че тя не работи толкова добре, колкото се е очаквало. През септември например записите за близо 16 000 положителни случая изчезнаха от системата за няколко дни, заради което се забави проследяването на контактите. Източник: БГНЕС

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 95
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 89
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 78
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 78
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 88
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.