Администрацията на Доналд Тръмп започва процес по предаването на властта в САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че дава зелена светлина за началото на процеса по преход на властта към бъдеща администрация на демократа Джо Байдън. Това става две седмици, след като съперникът му бе обявен за победител на президентските избори в САЩ. Екипът на Байдън приветства този етап в развитието на нещата и каза, че той позволява мирен преход във властта. Доналд Тръмп се въздържа да признае директно победата на Байдън и обеща справедлива битка в момент, в който той депозира все повече жалби в опит да докаже, че е имало предполагаеми нередности на изборите. Тези опити засега са без успех. Агенцията по общите въпроси на администрацията (GSA) информира новоизбрания президент Джо Байдън, че администрацията на Тръмп е готова да започне официалния процес на преход, се казва в писмо от шефа на Агенцията Емили Мърфи. Писмото е първата стъпка, която администрацията предприе, за да признае поражението на президента Доналд Тръмп, повече от две седмици след като Байдън беше обявен за победител в изборите. С подпися на Мърфи преходът започва официално, което от своя страна ще позволи на служителите от настоящата агенция за управление да се координират с екипа на Байдън и да осигурят милиони държавни средства за предаването на властта. Президентът Тръмп отговори на потвърждението на Агенцията като написа: Екипът на избрания президент Байдън ще започне да се срещна с представители на федералното правителство, за да обсъдят въпроси като реакцията на пандемията, националната сигурност и връщането в релсите на икономиката. Очаква се той обяви кого ще назначи на ключови постове в своята администрация, най-вече в дипломацията. За момента е спрягано името на Джанет Йелън, бивш председател на Федералния резерв, за новия финансов министър. Тя ще бъде първата жена, която ще заеме длъжността, ако бъде потвърдена от Сената

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЕКП: Европа изгуби над 850 хил. работни места в производството за 4 години, в България – 79 хил.

  • 19 Мар 2024
  • 25
През последните четири години в ЕС са били закрити почти един милион работни места в индустрията, показва ново изследване на Европейския синдикален институт, оповестено днес от Европейската конфедерация на профсъюзите.

Имен ден празнуват всички, които носят имената Дария, Дарин, Дарина и Найден

  • 19 Мар 2024
  • 52
На днешния 19 март Православната църква почита Свети мъченици Хрисант и Дария Римски.

Победа за Нургюл Салимова в Исландия

  • 19 Мар 2024
  • 62
Българката Нургюл Салимова записа победа в шестия кръг на шахматния турнир в исландската столица Рейкявик, който е с награден фонд 16 хиляди евро.

КМЕТЪТ НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ: ОБЩИНА НЕСЕБЪР ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДВЕ МЕЖДУНАРОДНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ИЗЛОЖЕНИЯ

  • 19 Мар 2024
  • 55
“Община Несебър взе участие в две международни туристически изложения през първите два месеца на годината.

„ПЕЙЗАЖ ОТ СПОМЕНИ“ ЗА 90-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО ФОТЕВ

  • 19 Мар 2024
  • 75
85 снимки и 12 емблематични стихотворения на Христо Фотев представя изложбата „Пейзаж от спомени“, посветена на 90-годишнината от рождението на поета.