« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кога ще получим резултатите от изборите в САЩ?

Резултатът обикновено се получава в нощта на изборния ден, която тази година е вторник на 3 ноември. Първите екзит полове са огласяват на Източното крайбрежие в 19:00 местно време или 00:00 GMT, 2 часа българско време. Пълното преброяване никога не се завършва в изборната нощ - но обикновено има достатъчно гласове, за да се потвърди победител. Президентите на САЩ не се решават от националния вот, а от спечелването на достатъчно щати, а победителят във всеки щат взима определен брой „електорални гласове“ въз основа приблизително на броя на населението си. За да се спечели Белия дом са необходими 270 електорални гласа. Защо тази година е различна? Пандемията на коронавируса накара повече от всякога хората да гласуват предсрочно, по пощата или лично. Гласовете по пощата обикновено се отчитат по-дълго, тъй като трябва да преминат през повече стъпки, за да бъдат проверени, като проверка на подпис и адрес. Някои щати, като Флорида и Охайо, позволяват този процес да започне седмици преди изборния ден, така че гласовете са готови за преброяване. Но други щати, като Пенсилвания и Уисконсин, не позволяват обработката на предсрочни гласове до деня на гласуването. Повечето бюлетини - хартиени или цифрови - се броят от машини. Но анкетиращите трябва да проверят всички хартиени бюлетини, които машините не обработват. След затваряне на избирателните секции данните за гласуването ще бъдат прехвърлени в централен предизборен щаб - кметство или подобно място. Понякога това се прави по електронен път. Окончателните резултати от гласуването могат да се променят между първото преброяване и тези заверени резултати, но не драстично. Ако резултатът от изборите е оспорен, следва преброяване, което може да продължил повече от месец - и да е последвано от решението на Върховния съд. Това се случи през 2000 г., когато Ал Гор загуби с 537 гласа от Джордж Буш.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 1857
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 1756
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 1746
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 1957
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 1906
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.