« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кога ще получим резултатите от изборите в САЩ?

Резултатът обикновено се получава в нощта на изборния ден, която тази година е вторник на 3 ноември. Първите екзит полове са огласяват на Източното крайбрежие в 19:00 местно време или 00:00 GMT, 2 часа българско време. Пълното преброяване никога не се завършва в изборната нощ - но обикновено има достатъчно гласове, за да се потвърди победител. Президентите на САЩ не се решават от националния вот, а от спечелването на достатъчно щати, а победителят във всеки щат взима определен брой „електорални гласове“ въз основа приблизително на броя на населението си. За да се спечели Белия дом са необходими 270 електорални гласа. Защо тази година е различна? Пандемията на коронавируса накара повече от всякога хората да гласуват предсрочно, по пощата или лично. Гласовете по пощата обикновено се отчитат по-дълго, тъй като трябва да преминат през повече стъпки, за да бъдат проверени, като проверка на подпис и адрес. Някои щати, като Флорида и Охайо, позволяват този процес да започне седмици преди изборния ден, така че гласовете са готови за преброяване. Но други щати, като Пенсилвания и Уисконсин, не позволяват обработката на предсрочни гласове до деня на гласуването. Повечето бюлетини - хартиени или цифрови - се броят от машини. Но анкетиращите трябва да проверят всички хартиени бюлетини, които машините не обработват. След затваряне на избирателните секции данните за гласуването ще бъдат прехвърлени в централен предизборен щаб - кметство или подобно място. Понякога това се прави по електронен път. Окончателните резултати от гласуването могат да се променят между първото преброяване и тези заверени резултати, но не драстично. Ако резултатът от изборите е оспорен, следва преброяване, което може да продължил повече от месец - и да е последвано от решението на Върховния съд. Това се случи през 2000 г., когато Ал Гор загуби с 537 гласа от Джордж Буш.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • 21 Ян 2021
  • 43
Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града.

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 75
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 62
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.

Кметът с предложение за участие на Бургас в пилотен проект на УНИЦЕФ

  • 20 Ян 2021
  • 144
Община Бургас ще участва като една от първите общини в реализиране на пилотен проект за тестване на "Гаранцията за детето" в България. Проектът е финансиран от Европейската комисия и ще се реализира в 4 европейски държави, сред които и България.

Предстои реставрация на най-старата къща в Бургас – Бракаловата

  • 20 Ян 2021
  • 110
Тази година предстои реставрация на най-старата къща в град Бургас, построена през 1872 г. Това е Бракаловата къща, в която е настанен от десетилетия Етнографският музей.