« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

25 октомври - Световен ден на операта

За втора поредна година оперният свят ще отбележи Световния ден на операта. Тази година 25 октомври ще обедини редица световни театри, които ще предложат на почитеталите си представления и концерти на живо, излъчване на цели спектакли в интернет страниците си, както и в социалните мрежи. „Сега, когато животът на всички бе засегнат от глобалната пандемия и социалната несправедливост докосна огромен кръг от хора, лечебната сила на музиката и изкуството е необходима повече от всякога." С тези думи, председателят на „Опера Европа" Никълъс Пейн се обърна към публиката и всички театри-участници в инициативата. Операта като изкуство развива толерантност и разбиране, помага да се отвори духа и да се изградят мостове на културен обмен между хора от различни части на света. Колко е важно да съществува изкуството и колко значима е неговата роля за обществото - в това са убедени всички артисти, които на 25 октомври ще се качат на сцената. Емблемата на изданието е Лудвиг ван Бетовен - геният, чиято музика отправя послание за солидарност и хуманност. Тази година Световният ден на операта ще обедини всички театри и организации по пътя към възстановяването от кризата, породена от вируса Ковид-19. Световният ден на операта е прекрасна възможност да се сподели радостта от изкуството с целия свят.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината реставрира 130-годишния храм „Св. Троица" в с. Извор

  • 22 Ян 2021
  • 155
130-годишният храм "Св. Троица" в с. Извор ще бъде изцяло реставриран. През миналата година Община Бургас осигури 30 000 лв., с които бе изграден нов покрив, обновена бе и камбанарията.

От понеделник спират движението по ул. „Петко Задгорски“

  • 22 Ян 2021
  • 130
Улица "Петко Задгорски" е главна пътна артерия на бургаския жилищен комплекс "Изгрев". Не е ремонтирана сериозно от много години. Община Бургас и ВиК съгласуваха графиците си и нейното обновяване вече започна.

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • 21 Ян 2021
  • 208
Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града.

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 202
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 197
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.