Две жертви, 25 изчезнали в мощна буря, връхлетяла Франция и Италия

Най-малко двама души са починали и 25 - изчезнали, след като мощна буря връхлетя Южна Франция и Северозападна Италия. Бурята Алекс донесе опустошителни ветрове и поройни дъждове, които предизвикаха големи наводнения. Има сериозни разрушения в няколко села около южния френски град Ница. Кметът им описа наводненията като най-страшните, които той помни. В Северна Италия пътища и мостове са отнесени от водите на прелели реки. Една от жертвите в Италия е пожарникар, другата е мъж в 30-те, чиято кола е била отнесена в река в Пиемонт. Други 17 души са изчезнали в северозападната част на страната след проливните дъждове през нощта. Сред тях е група от най-малко четирима германски пътешественици, които не са се върнали от планината, съобщават властите. В Пиемонт няколко села са откъснати от света, пътищата към тях са непроходими. Ситуацията се описва като "крайно критична". Стотици спасители са изпратени към откъснатите от света села.Във Франция 8 души са изчезнали. Няколко села северно от Ница са откъснати от света. Територията беше огледана с хеликоптер, след което кметът на Ница заяви пред френския новинарски канал BFM: "Пътищата и около 100 къщи са отнесени или частично разрушени". Метеорологичната агенция на Франция съобщава, че падналият дъжд за 24 часа се равнява приблизително на количеството, което пада за близо 4 месеца по това време на годината, предава Ройтерс. Плажовете на Ница и в други крайбрежни градове са затворени. От жителите се изисква да останат у дома, съобщава AFP.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 320
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 296
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 305
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 307
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 277
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.