« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Великобритания пуска приложение за проследяване на заразените с COVID-19

  • 24 Сеп 2020
На фона на нов взрив на епидемията британското правителство задейства днес в Англия и Уелс приложението си за проследяване на случаите на новия коронавирус - четири месеца по-късно от първоначално планираното. "С повишаване на равнището на заразяване трябва да използваме всички налични средства да предотвратим предаването" на вируса, заяви здравният министър Мат Ханкок и призова британците да свалят масово това "просто приложение с гарантирана сигурност, за да предпазят себе си и близките си". След като се опита да създаде собствено приложение на национално равнище, поверявайки разработването му на Националната здравна служба, в средата на юни Обединеното кралство се отказа от централизирания вариант, сметнат за неефикасен, в полза на децентрализиран модел, предпочитан от Гугъл и Епъл. Новата версия, базирана на технологията Блутут, ще предупреждава потребителите, ако са прекарали 15 или повече минути на разстояние под 2 метра от друг потребител, дал положителен тест за коронавирус. Благодарение на четеца на QR кодове приложението дава възможност също на клиентите да предоставят по-лесно координатите си на пъбове и ресторанти, каквото е законовото изискване. Приложението е на няколко езика и може да се ползва от потребители на възраст над 16 години. Днес то влиза в сила само в Англия и Уелс, тъй като Северна Ирландия и Шотландия вече прилагат собствена система, която функционира съответно от края на юли и началото на септември. Вчера британските здравни власти съобщиха за 6178 нови заразени за денонощие - рекорден брой, какъвто не е имало от 1 май насам. Източник: Франс прес

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 310
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 387
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 284
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 368
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 320
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.