« май 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Гърция отвори ГКПП „Илинден-Ексохи“ за превозвачи

От полунощ на 7 септември вече е възстановено преминаването на тежкотоварни автомобили през ГКПП „Илинден-Ексохи“. Няма да бъдат необходими PCR- тестове, но ще се изисква QR-код, получен след регистрация, която трябва да е направена най-късно 24 часа преди пътуването. Това решение се отнася само за превозвачи и не засяга туристи. В същото време броят на заразените продължава да расте. 144 нови случая на коронавирус бяха открити в Гърция през последното денонощие. Още четири смъртни случая увеличиха броя на загиналите в страната до 284 души. След резкия скок инфектираните с КОВИД-19 в страната се удвоиха само за един месец – като през август те скочиха от 5 000 на 10 000, а в момента са вече вече повече от 11 500 души. 20% са свързани с пътувания в чужбина, а 43 на сто са свързани с клъстъри. Епидемиолозите в Гърция предупредиха, че очакват през септември увеличаване на броя на заразените с коронавируса. Властите удължиха до 15-и септември строгите мерки за влизане в страната с отрицателен тест за коронавирус. Строго се следи за спазване на ограниченията на цялата територия на Гърция. Проверките за спазване на противоепидемичните мерки са навсякъде. Стотици са глобените на ден със 150 евро за липса на предпазна маска. Министърът на здравеопазването съобщи, че дневно се вземат по 17 хиляди проби в районите с повишена заразяемост и по границите. Дори на единствената сухопътна отворена денонощно граница „Кулата-Промахон“ тестват и туристи с документи за отрицателен резултат. На летища и пристанища проверките обхващат хиляди пристигащи в страната. Основните огнища на заразата в последните дни са домовете за възрастни хора, масовите семейни тържества, както и бежанските лагери.С началото на учебната година се очаква да се увеличат регистрираните случаи. Министерството на здравеопазване разпореди всички учители да направят тест преди старта на учебната година. Децата задължително ще носят маски. Председателят на Лекарския съюз Михалис Гянакос заяви, че реалният брой на заразените е много по-голям от регистрираните. В същото време стана ясно, че 44% от гърците няма да се ваксинира срещу коронавируса, според социологическо проучване, а близо 20 % от гръцките граждани са и против носенето на предпазни маски на обществени места.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Пенсионерите ще получават добавката от 50 лева поне още два месеца

  • 13 Май 2021
  • 96
Добавката от 50 лева към пенсиите ще бъде изплащана поне още два месеца, до края на мандата на служебния кабинет.

Първи назначения в кабинета „Янев“

  • 13 Май 2021
  • 80
Със заповед на министър-председателя Стефан Янев на длъжността заместник-министър на вътрешните работи са назначени Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов.

Туристическа борса „Вашата Ваканция“ и Инфотур „Go to BURGAS“ събират бранша в Бургас този уикенд

  • 13 Май 2021
  • 83
Бургас ще бъде домакин на две значими събития за туристическия сектор в периода 14 - 16 май.

Отборът на ОУ „Елин Пелин“ е победител в общинското състезание по Безопасност на движението

  • 13 Май 2021
  • 78
Отборът на ОУ „Елин Пелин“ е победител в общинското състезание по Безопасност на движението, което се проведе днес

Само в Бургас ви очаква уикенд с истински роботи и специално аранжирани места за ефектно селфи

  • 13 Май 2021
  • 85
За втора поредна година Община Бургас организира тематични уикенди, за да направи града още по-интересен за неговите гости и жители.