« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Франция настоя Турция да спазва международното право в Източното Средиземноморие

Франция обяви, че военните учения в Източното Средиземноморие заедно с Гърция, Италия и Кипър целят насърчаване на спазването на международното право, след като напрежението с Турция се увеличава в региона, съобщава "Франс прес". Френският министър на отбраната Флоранс Парли заяви в "Туитър", че три изтребителя "Рафал", фрегата и хеликоптер ще участват от страна на Франция в ученията, които започват днес."Източното Средиземноморие се превръща в зона на напрежение. Спазването на международното право трябва да бъде правило, а не изключение", настоя тя. "Нашето послание е просто: приоритет за диалог, сътрудничество и дипломация, така че Източното Средиземноморие да стане зона на стабилност и зачитане на международното право", изтъкна още Флоранс Парли. В очевидна критика към Турция тя добави: "То не трябва да бъде площадка за амбициите на някого - то е споделен актив." Откриването на големи газови находища във води около Крит и Кипър предизвика борба за енергийните богатства и съживи старите съперничества между членовете на НАТО Гърция и Турция.Напрежението вече е високо между Франция и Турция заради конфликта в Либия, където Париж и Анкара се обвиняват един друг в намеса. Срещайки се с кипърския си колега Никос Анастасиадес в Париж миналия месец, френският президент Еманюел Макрон осъди това, което нарече "нарушение" на Турция на суверенитета на Гърция и Кипър.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината реставрира 130-годишния храм „Св. Троица" в с. Извор

  • 22 Ян 2021
  • 84
130-годишният храм "Св. Троица" в с. Извор ще бъде изцяло реставриран. През миналата година Община Бургас осигури 30 000 лв., с които бе изграден нов покрив, обновена бе и камбанарията.

От понеделник спират движението по ул. „Петко Задгорски“

  • 22 Ян 2021
  • 86
Улица "Петко Задгорски" е главна пътна артерия на бургаския жилищен комплекс "Изгрев". Не е ремонтирана сериозно от много години. Община Бургас и ВиК съгласуваха графиците си и нейното обновяване вече започна.

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • 21 Ян 2021
  • 167
Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града.

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 163
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 158
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.