« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Потоп: Ледени късове плаваха по улиците на Верона

Страховита и невиждана лятна буря с ураганен вятър, с порой като из ведро и с градушка на едри късове удари мощно в неделя привечер Верона. Стихията буквално удави за броени минути града на Ромео и Жулиета, защото улиците и площадите му се превърнаха в пълноводни реки с дълбочина човешки бой и закъсалите из тях минувачи трябваше да се спасяват с плуване. Обичайното репортерско сравнение за описание на такива ситуации е Венеция с нейните канали, но снощи във Верона ставаше дума направо за придошли пролетни води. Които кални и студени се носят на талази, а на повърхността им плуват ледени блокове, заформили се вчера от напластяването на белите парчета на небивалата градушка. Истинска драма пък бяха помлените от бурята лозови масиви северно от града, където се точат прочутите червени елексири „Амароне“ и „Валполичела“. Ужасяващ макабрен отенък на картината придаваха черните мрежи, които се използват за предпазване на лозята от градушки, но вчера те се превърнаха в погребални савани, обвили изкоренените и разхвърляни от ураганния вятър лози. В същото време, както във Верона, така и в околните селища, редица улици и пътища бяха „затворени“ от падналите върху тях отскубнати от корените им дървета, от отнесени огради и от прекършени стълбове на осветлението. В домовете си пък останаха изолирани стотици хора, като само до 21 часа снощи местните пожарникари и доброволци се бяха отзовали на поне 200 повиквания за помощ. Стихията не спести и намиращите се съответно на 60 и на 80 км източно от Верона градове Виченца и Падуа, където също направи огромни поразии. Заради тежката обстановка в областта Венето, където се намират и трите ударени от лятната буря градове, нейният губернатор Лука Зая обяви бедствено положение и поиска от правителството в Рим пари, техника и специалисти за нормализиране на условията за живот и работа на жителите й. източник: Монитор

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 247
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 297
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 228
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 291
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 253
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.