Лукашенко: Нуждаем се от нова Конституция

Президентът на Беларус Александър Лукашенко, изказвайки се в понеделник пред работниците на Минския завод за колесни трактори (MЗKT), заяви, че няма да напусне президентския пост под натиск, но е готов да прехвърли правомощията си едва след приемането на нова Конституция. "Нуждаем се от нова Конституция. Предложиха ми два варианта. Отхвърлих ги, защото те се различават много малко от съществуващия. Работи се по трети вариант. Елате, седнете и работете върху Конституция, и я внесете на референдум. И ще предам правомощията си по Конституцията. Но не под натиск или чрез улицата ", каза той. Лукашенко каза още, че е готов за това, че рано или късно ще напусне поста си. "Разбира се, ще напусна един ден. Или след година или две. Но не можете да дадете тази Конституция на незнайно кого. Защото това ще бъде катастрофа. И от това най-много се страхувам", каза той. Лукашенко обясни високия си резултат на президентските избори с факта, че е подкрепен предимно от онези, които взеха участие в предварителното гласуване. Аудио на речта му пред работниците на МЗКТ беше огласено от tut.by. "80% от гласовете не могат да бъдат фалшифицирани. Колко са дошли по време на предварителния вот? 42%. Моите противници призоваха всички да не отиват [на предварителния вот]. В резултат на това дойде огромното мнозинство от привържениците на президента." "Аз съм икономист. Мога да смятам. И виждам кой гласува за мен, а кой не", добави Лукашенко. "Малко съм обиден, че направих повече за Минск, отколкото за всеки друг, и "получих". Виждаме области, в които над 50% са срещу мен. Какви са тези области? Новая Боровая, Колодищи, две други области. Знаете ли кой живее там? Какво не направих за тях?". източник: КРОСС

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 72
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 74
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 66
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 82
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 71
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.