За две години 1750 мигранти са изгубили живота си по сухопътните маршрути в Африка

Поне 1750 души да изгубили живота си по сухопътните маршрути в Африка през последните две години. За сравнение по морския маршрут от Либия към Южна Европа през същия период са загинали 2500 души. Повече от една четвърт от икономическите мигранти и бежанците, които загиват в Африка, губят живота си в пустинята Сахара. Други смъртоносни за тях места са столицата на Мали Бамако, град Агадес в Нигер и няколко места в Либия. Мигрантите и бежанците съобщават, че често са подложени на брутално насилие като изгаряне с горещо масло, разтопена пластмаса или нагорещени метални предмети, електрически ток, завързване в мъчителни пози, както и разпространено сексуално насилие. Тези престъпления се извършват както от трафиканти на хора, така и от официални представители на силите за сигурност. Ръководителят на Върховния комисариат на ООН за бежанците Филипо Гранди призова за регионални действия и международна подкрепа за справяне с тези проблеми. Източник: БТА

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 327
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 302
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 311
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 311
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 279
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.