Великобритания въведе задължителна 14-дневна карантина за пристигащите от Испания

„Гражданите, които се връщат от Испания, включително от испанските острови, от полунощ днес, 25 юли 2020 г., ще трябва да се самоизолират за две седмици, а Испания е изключена от списъка на държавите, с които са организирани въздушни коридори“, се казва в съобщението. Причината за този ход е „значителна промяна през изминалата седмица“ в броя на заразените в Испания, която е една от най-популярните летни дестинации за британците, и в резултат на това намерението на Лондон да „ограничи всяко възможното разпространение на вируса във Великобритания“. В тази връзка британското външно министерство не препоръчва пътуване до Испания, освен в случаите, когато това е абсолютно необходимо. На практика тази препоръка не забранява пътуването до Испания, но усложнява например сключването на застраховка за пътуване в чужбина. Испанското правителство смята, че ситуацията с разпространението на новия коронавирус в страната е под контрол, съобщи от своя страна пресслужбата на испанското външно министерство, коментирайки решението на Обединеното кралство да въведе отново двуседмична карантина за пристигащи от Испания. "Испанското правителство смята, че ситуацията е под контрол", заяви министерството. "Испания е сигурна страна. "Ние уважаваме решенията на Великобритания, с чиито власти контактуваме“, допълват от министерството. Източник: БГНЕС

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 85
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 84
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 90
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 299
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 263
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас