Тръмп забранява китайското приложение TikTok в САЩ

Китайското приложение за социални медии TikTok може да бъде забранено в САЩ, тъй като президентът Доналд Тръмп продължава с действията си за намаляване на влиянието на Китай на фона на опасенията относно пандемията от коронавируса, пише британското издание Daily Express. Fox News съобщи, че държавният секретар на президента Тръмп Майк Помпео иска да забрани китайската социална медия, заедно с почти 60 подобни приложения. Помпео заяви, че забраната е отговор на опасенията, че китайското приложение може да бъде използвано от правителството на Пекин за предоставяне на пропаганда и шпиониране на потребителите. В разговор с Лаура Инграхам Помпео разкри, че той и Тръмп приемат невероятно сериозно докладите за наблюдението и пропагандата на Пекин чрез TikTok и други приложения. Той каза за The Ingraham Angle за Fox News: „Работим по този въпрос дълго време, независимо дали е проблемът с това, че технологията Huawei е във вашата инфраструктура - обиколихме целия свят и постигаме реален напредък за излизане от това - обявихме ZTE за опасност за американската национална сигурност.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

  • 18 Мар 2024
  • 154
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

  • 18 Мар 2024
  • 146
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.

Бързите кредити водят до бързо забогатяване на търговци, КЗП бори нелоялни практики

  • 18 Мар 2024
  • 144
Все по-често потребителите изразяват своите недоволства от закупените стоки и начина на обслужване. Събраните средства от контролните дейности на Комисията за защита на потребителите през 2023 г. са почти двойно в сравнение с предходната година, нелоялните практики, които са констатирани и има издадени актове, са близо 400, за 2022 г. година са били 103.

Спряха изследване за радиацията от мобилните телефони въпреки тревожни констатации

  • 18 Мар 2024
  • 137
Десетилетия на изследвания върху животни сочат сериозни рискове за здравето от излагането на радиация от мобилните телефони. Въпреки тревожните данни изследването спира.

Най-голямата вертикална фотоволтаична централа в света

  • 18 Мар 2024
  • 143
Германският разработчик на вертикални двулицеви фотоволтаици Next2Sun AG започна изграждането на най-голямата в света вертикална фотоволтаична система на територията на летището във Франкфурт.