« декември 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Топ плувци на България ще участват в „Comen Cup” в Бургас

Спортен Бургас ще бъде домакин на поредното силно състезание по водни спортове. От 21 до 23 юни на басейн „Парк Арена ОЗК” ще се проведе международният турнир Comen Cup. Надпреварата е за момичета 13 и 14-годишни, момчета 15 и 16-годишни. Състезанието се организира за първи път в Бургас и е част от календара на Международната федерация по плуване, Българската федерация по плувни спортове и Община Бургас.От европейското първенство през 1985 г. досега не е имало такова мащабно плувно събитие в страната ни. Домакини на проявата са община Бургас и Българска федерация плувни спортове. Участие в Comen Cup ще вземат около 200 състезатели от 17 страни. България ще бъде представена от 11 плувци. Те ще бъдат водени от треньорите Кристиян Минковски и Никола Петров, съобщиха на пресконференция председателят на БФПС Георги Аврамчев и олимпийската и европейска шампионка Таня Богомилова. Присъстваха още зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева и началник отдел „Спорт” Веселина Деведжиева. „Благодарение на това прекрасно съоръжение „Парк Арена ОЗК”, може да проведем такова мащабно събитие като Comen Cup. Това е най-доброто съоръжение в цяла Източна Европа”, каза Георги Аврамчев. При юношите родното плуване ще представят шампионите от „Мултинейшън“ в австрийския град Грац през април - Йосиф Миладинов, подобрил и националния рекорд за мъже на 100 м бътерфлай, и Калоян Левтеров; юношеската щафета, допълнена от: Георги Янев, Дениел Нанков, Денислав Койков и Иван Полигоров. При девойки страната ни ще бъде представена от участничките в „Мултинешън“ в Австрия - Гергана Стоянова и Мария Митова, Калина Захариева, Мария Вълчева и Тея Николова. Очакваните от националите ни златни отличия са около 4-5, като тежестта ще падне повече върху мъжката част. Бургас е спечелил домакинството на международното състезание в силна конкуренция с други държави, и най-вече с Гърция, благодарение на усилията на Таня Богомилова, кметът Димитър Николов и спортния отдел към общината. Градът е получил правото да организира Comen Cup заради прекрасните условия, които предлага за практикуване на водни спортове. „Много се радвам, че успяхме да вземем домакинството, надявам се през 2021 г. отново да приемем турнира”, каза Богомилова. По време на състезанието в Бургас ще се проведе и конгрес на Техническия комитет на Комен, съобщиха от Българска федерация по плуване. Comen Cup /Средиземноморска плувна конфедерация/ е едно семейство на всички видове плувни спортове, в което членуват 38 държави. Те се ползват с голям авторитет в Европейската федерация. Турнирът Comen Cup стартира на 21 юни, петък, от 9.30 ч. Официалното откриване е от 17:00 ч. Следобедните сесии са с начало 17:30 ч. Българският състав, момчета: Георги Янев, Дениел Нанков, Денислав Койков, Иван Полигоров, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров. Момичета: Гергана Стоянова, Калина Захариева, Мария Митова, Мария Вълчева, Тея Николова. Снимка: Венелина СТОЯНОВА

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

КАТ започна акция "Дрегер"

  • 09 Дек 2019
  • 84
Пътните полицаи започват засилени проверки на шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества от днес до 15 декември. Според статистиката, една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата е точно употреба на алкохол и/или наркотични вещества.

200 хранителни пакета бяха раздадени на деца в риск

  • 09 Дек 2019
  • 76
В съответствие със Стратегията на Българския Червен кръст до 2020г. за подкрепа на най-уязвимите групи, НС на БЧК за поредна година предостави допълнителни средства на областните Червенокръстки организации в страната за закупуване на храни за деца в риск.

100-годишната баба Руса навръх юбилея си: Любовта към хората и работата ме съхраниха

  • 09 Дек 2019
  • 69
"Любовта към хората и работата са двете неща, които ме съхраниха в житейските бури и предизвикателства през годините", сподели навръх юбилея си усмихнатата столетница Руса Михалева.

Русия пропуска две Олимпиади и Мондиал 2022

  • 09 Дек 2019
  • 93
Русия е изхвърлена от всички големи събития в спорта за 4 пълни години, като наказанието влиза в сила от 1 януари 2020-а и ще завърши на 1 януари 2024-а.

Тази седмица Общината засажда още 34 дървета

  • 09 Дек 2019
  • 77
След като преди десетина дни Община Бургас обогати зелената система на парка в кв. "Работнически жилища", тази седмица тя ще засади още 34 млади дървета.