Колоездачите на „Черноморец” покориха нови върхове

Първо място, две призови позиции и парични премии спечелиха състезателите на КК „Черноморец” от двудневната надпревара за „Купа Долчини – Изкачване на Паничище 2019”. Медалите възпитаниците на треньора Тодор Ангелов надделяха в оспорвана конкуренция. Във второто издание на състезанието участваха колоездачи във възрастови групи - момчета, девойки, жени, юноши, любители, ветерани и професионалисти. С два сребърни медала се окичи Веселин Георгиев. Миналата година младокът се запали по колоезденето и само след осем месеца тренировки вече е сред призьорите. Талантът на бургаския клуб се класира втори в изкачването на Паничище и втори в колокритериума по точки по улиците на Дупница. До сега в списъка с постиженията си той има три победи и пет втори места. При юноши младша възраст почетната купа вдигна Мартин Господинов. Бургазлията даде най-доброто време в колоритериума и заслужено триумфира със златото. Третият представител на КК „Черноморец” Димитър Матеев се класира на седмите позиции и в двата старта. Състезанието „Купа Долчини – Изкачване на Паничище 2019” стартира с велопоход от Дупница до Сапарева баня, от където започна състезателната част. Изкачването до Паничище е с денивелация 660 метра.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Три хотела в Слънчев бряг вече работят и посрещат български туристи

  • 29 Май 2020
  • 426
Ръководството на „Съюз на собствениците“ Слънчев бряг и изпълнителен директор „Слънчев бряг“ АД, обсъдиха възможностите и предизвикателствата пред подготовката на туристически сезон 2020 в най-големия комплекс по българското Черноморие.

Започват проверки в търговските вериги за българска стока

  • 29 Май 2020
  • 340
От днес започват проверки в търговските вериги дали има специално място за продажба на български стоки. Това заяви пред bTV земеделският министър Десислава Танева във връзка с новия Закон за храните.

Забраняват се рекламите с деца и на храни, неподходящи за тях

  • 29 Май 2020
  • 336
Новият закон за храните е част от един общ пакет, който разработи Министерството на земеделието в продължение на 6 години. По отношение на рекламата се въвежда забрана на използването на деца в реклама на ГМО-продукти, както и продукти, които са забранени и неподходящи за деца.

Четири безплатни специалности в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 28 Май 2020
  • 510
Обучението по 4 /четири/ направления в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас ще бъде безплатно за студентите, които бъдат приети през тази учебна година, ако бъде окончателно одобрено постановлението на Министерски съвет за защитените специалности.

Световната икономика няма да се възстанови преди 2022 г. Еврозоната пак може да е в криза

  • 28 Май 2020
  • 451
Световният брутен вътрешен продукт няма да се възстанови до равнището от преди кризата с коронавируса преди 2022 година, а равнищата на държавен дълг ще скочат рязко тази година според доклад на Икономист интелиджънс юнит.