Бойко Борисов: „Арена Бургас” ще стане като космически кораб

Премиерът остана доволен от свършеното до момента на строежа на „Арена Бургас”. „Тук беше една гола поляна, а сега 100 години ще се ползва. След 10-15 години могат да я кръстят и зала „Митко Николов”, пошегува се Борисов по време на инспекцията, която направи в понеделник. „Проверих строителството на новата многофункционална зала в Бургас. Освен спортни събития в нея ще могат да се провеждат конгреси, фестивали и концерти. Голяма част от дейностите са приключени”. Заедно с Борисов беше кметът Димитър Николов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и представители на местната власт. Собственикът на една от фирмите изпълнители на строежа Николай Николов гарантира, че залата ще бъде готова до края на тази година, въпреки че с бюджета, с който разполагат, трудно могат да се вместят. Залата ще отговаря на всички изисквания на федерациите за провеждане на състезания от най-висок ранг. „Арена Бургас” ще е единствената в България лицензирана закрита зала за провеждане на лека атлетика на световно ниво – с две писти – официална зала и тренировъчна. Основната зала е още за хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол и др., в това число концерти, конференции и конгреси. Още от сега има пет заявки за провеждането на европейски първенства в „Арена Бургас” през 2020 г., едното от които е по хандбал, съобщи кметът Димитър Николов.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Парламентът одобри 9% ДДС, но само за ресторанти и книги

  • 22 Май 2020
  • 517
Парламентът прие на първо четене предложението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за 9% ДДС за ресторанти и книги - като временна мярка до края на 2021 г. Законопроектът бе подкрепен със 107 гласа "за", един - "против" и 68 "въздържали се".

Общината разкрива нова социална услуга

  • 22 Май 2020
  • 373
В Бургас това лято ще започне да функционира нова социална услуга. Тя е свързана с полагане на грижи на пълнолетни лица с умствена изостаналост. Нуждаещите се ще бъдат настанени в един от центровете за настаняване от семеен тип.

От днес отпада забраната граждани на ЕС да влизат в България

  • 22 Май 2020
  • 404
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде нова заповед, според която от днес, 22 май, отпада забраната гражданите на Европейския съюз и на страни по Шенгенското споразумение да влизат на територията на България.

Все повече хора търсят помощ от църквата, заради тревоги и страх от заболяване

  • 22 Май 2020
  • 393
Все повече хора търсят помощ от църквата, заради страх и тревоги да не се разболеят. Това каза в интервю за БТА отец Евгений Янакиев, ставрофорен иконом и протосингел на Сливенската митрополия.

15 плажа ще предлагат безплатни чадъри и шезлонги

  • 21 Май 2020
  • 478
Към момента има предложения на 15 плажа за безплатни чадъри и шезлонги. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя добави, че една от мерките за насърчаване на вътрешния туризъм е плажове да предложат намалени цени.