Медали и призови места от конкурси за учениците от ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с. Карагеоргиево

15 златни и сребърни медали получиха възпитаниците на учебното заведение в Националното състезание "Многознайко". Дни преди празниците те им бяха връчени от директора на училището г-жа Силвия Томова. Престижното трето място в Националния конкурс "Коледа с песен" зае ученикът от 1 клас Арда Хюсеинов. Той се съревновава с над 700 участника от цялата страна, като категорията, в която е участвал е била най-оспорвана. Златен и сребърен медал получиха ученичките от клуба по спортна акробатика към училището Айше Ахмед и Фейза Вейсел. Те взеха участие в Коледния турнир по спортна акробатика, който се проведе в гр. Айтос. На спортното събитие за спортист на 2022 година е отличена Елис Рафет, която също е ученичка в ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с. Карагеоргиево. Второ място от конкурса за изработка на коледна играчка от рециклирани материали “Зелена Коледа” зае ученичката от 2 клас Мирай Ружди. Шест награди от конкурса за "Коледна картичка" отново са за талантливите ученици в Карагеоргиево. Победител в конкурса за изработка на кукла “В очакване на Коледа” е първокласничката Асу Казим. Нейната кукла ще бъде поставена под “ Елхата на доброто” в областна администрация Бургас и ще зарадва дете в нужда. Всички спечелени награди бяха раздадени на малка церемония в училището. На нея ученици и учителите си пожелаха още много успехи през новата 2023 година.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас отбелязва 1 декември – Световен ден за борба със СПИН

  • 30 Ное 2023
  • 114
За поредна година Бургас отбелязва 1 декември – Световен ден за борба със СПИН.

Бургас празнува Никулден с богата спортна програма, ще гостува олимпийската шампионка Стефани Кирякова

  • 30 Ное 2023
  • 119
Бургас ще празнува Никулден с изключително богата спортна програма. Първото мероприятие стартира още от петък и ще продължи до неделя. В зала „Амфибия“ на хотел „Аква“ ще се проведе международният Оупън турнир по шахмат „Бургас 2023“. Организатори са ШК “Бургас 64“ и ФМА „Булчесс“.

Интригуващият формат "Аз, драматургът" провокира младите пишещи в Бургас и страната

  • 30 Ное 2023
  • 122
Крайната дата за получаване на текстовете е 30-ти април, 2024 година. Интригуващият проект "Аз, драматургът" дава възможност на талантливите младежи в цялата страна да провокират вдъхновението си с авторска пиеса, която да бъде поставена на професионална сцена.Инициатор и организатор е театрална школа „Талантино“,подкрепена от Община Бургас .

Виенски блясък, изящни валсове и аристократична атмосфера с „Прилепът“ в четвъртък

  • 29 Ное 2023
  • 353
Празнична ще бъде атмосферата в залата на Бургаската опера – в четвъртък. Искрящото настроение – като пенливо шампанско от бала на Княз Орловски, е гарантирано на 30 ноември от 19 часа – със спектакъла на една от най‐обичаните оперети на Йохан Щраус‐син – "Прилепът".

Бургаските хора с увреждания с тържество за своя специален ден

  • 29 Ное 2023
  • 327
Бургаските хора с увреждания и потребители на социални услуги подготвят с помощта на Общината тържество за своя специален ден. Те ще се изявят с танци, песни, рецитации.