« януари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Португалска красавица и нейните ученици играятт „Жизел“ на бургаска сцена

27-годишната португалка е избрала Бургас, за да работи като балерина в Държавната опера. В нашия град тя основава и своята балетна школа „Лебед“, в която тънкостите на изящното изкуство изчуват не само деца. От октомври 2020 година в балетната школа имат възможност да танцуват и възрастни. „Започнахме само с 4 души, а сега сме група от повече от 30 души само за класовете за възрастни начинаещи. За детските класове има и над 30 записани деца на възраст от 3 до 17 години“, разказва Патрисия Соарес. За две години изящната балерина и нейните ученици са имали възможност да изнесат различни спектакли в залата на НХК. На 9 сепетмври от 19,30 часа те ще представят „Концерт на Балетна Школа Лебед“, вдъхновен от Жизел. На сцената ще излязат всички ученици на школата. „Има и такива на 60 години, които ще играят с мен. Те са пример, че никога не е късно да научиш нещо ново и да следваш мечтите си“, разказва Патрисия и допълва: „Жизел е емблематичен романтичен балет, който разказва за любовта, предателството и прошката. Всяка балерина мечтае да танцува тази роля и аз се радвам, че имам шанс да го направя заедно с моите ученици." От тази година талантливата португалка следва „Балетна педагогика“ в АМТИИ проф. "Асен Диамандиев" в Пловдив.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Влез в „кухнята” на седмото изкуство с кино клас Бургас към София Филм Фест на брега’ 2023

  • 30 Ян 2023
  • 180
Ръководители и ментори на младите таланти ще бъдат режисьора Надежда Косева, Весела Данчева, Кирил Проданов, Христо Димитров – Хиндо, Елдора Трайкова, Момчил Божков, Слави Георгиев, Стефани Райчева, Ива Токмакчиева и Наталия Атанасова

Бургаски ученици от АЕГ „Гео Милев” представиха пиеса на китайски език

  • 30 Ян 2023
  • 151
С много вдъхновение и забавни репетиции десетокласниците от АЕГ „Гео Милев” в Бургас представиха пиесата „Легенда за чудовището Ниен“. Учениците зарадваха свои връстници и учители с изпълнение на древната легенда за митичното чудовище, полу-бик полу-лъв, което се страхува от червения цвят.

Германо-Българската индустриално-търговска камара отличи Професионалната гимназия по компютърно програмиране в Бургас

  • 30 Ян 2023
  • 161
Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) отличи Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас

Зорница София ще представи филма „Майка” в НХК- Бургас на 3 февруари

  • 27 Ян 2023
  • 705
Вдъхновен от истинска история, филмът на свой ред увлича зрителите с идеята, че всеки от нас може да промени света за по-добро.

Община Бургас започна изграждането на нова лодкостоянка в местността Ъгъла в кв. „Сарафово“

  • 27 Ян 2023
  • 658
Община Бургас продължава грижата си за местната рибарска общност. След успешно изградените три лодкостоянки, започна изграждането на нова в местността Ъгъла, кв. „Сарафово“.