« септември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

5 медала за България от турнира по скокове във вода в Мадрид

Българските състезатели по скокове във вода от СКПС - ВИТОША се представиха достойно по време на 6-тото издание на турнира по скокове във вода - Мадрид Оупън и безапелационно грабнаха цели 5 медала. 3 златни медала за страната ни донесе Ива Ереминова при девойките на възраст 12-13 г. Само на 9-годишна възраст Крис Йорданов пък спечели два сребърни медала, като се състезава при 12-13 годишните. Цветомир Ереминов - представител при юноши старша възраст, се класира на 4-то място на кула и на 11-то място на 3 м трамплин. Скокът във вода представлява спорт, при който спортистът скача или пада във вода от платформа или трамплин за скачане. Скокът във вода е международно признат спорт и един от спортовете на Олимпийските игри. Спортистите скачат от различна височина, като на по-ниските височини се използва трамплин за отскок, а на големите височини се скача от плоска платформа. Състезателите изпълняват различни акробатични елементи във въздуха (салта, преобръщания и други). След края на всеки скок съдиите дават своята оценка като освен акробатиката се наблюдава и дали гмуркането е било правилно. Съществува и синхронен скок във вода, който се изпълнява от двама души. При тях съдиите оценяват и синхрона между двамата. За рождена дата на спорта се приема 29 септември 1931, когато са проведени първите балкански игри. Шампион на кула и трамплин става българинът Георги Гайдарджиев.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Национална информационна кампания „Използвай сърцето си, за да знаеш“

  • 25 Сеп 2023
  • 106
Дружеството на кардиолозите в България стартира Национална информационна кампания „Използвай сърцето си, за да знаеш“ в Световния ден на сърцето 29 септември за четвърта поредна година.

Интересни събития до края на септември предлага инициативата „БулевАрт“

  • 25 Сеп 2023
  • 95
Със смях, танци и приятелски срещи инициативата „БулевАрт – Мрежа на сетивата“ отбелязва края на септември. Партньорите в мрежата са организирали интересни събития, с които да заинтригуват желаещите да се потопят в света на изкуството.

Бургас ще е домакин на информационна среща, посветена на енергийната ефективност

  • 25 Сеп 2023
  • 91
Грийнпийс“ – България започва серия информационни срещи за повишаване на осведомеността на гражданите относно енергийните общности. Ще се организират дискусии в три града в страната.

Екоакция #Без отпадъци в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, с. Карагеоргиево

  • 21 Сеп 2023
  • 609
Екоакция #Без отпадъци в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, в айтоското село Карагеоргиево.

Популярният чешки цирков артист Ондра Хунал ще гостува в Бургас със супер огнено шоу „Полетът на Жар птицата"

  • 21 Сеп 2023
  • 487
Искрящо шоу ще блести в кадифената нощ на Бургас. Елате и се докоснете до магията на пламъците и майсторското изкуство на популярния чешки артист Ондра Хунал, изпълнител с 15 години огнен опит.