КУЗМАНОВ ПОВАЛИ ТРИКРАТЕН ATP ШАМПИОН И Е НА ЧЕТВЪРФИНАЛИТЕ В БАРСЕЛОНА!

Онзи ден втората ни ракета надви бившия номер пет Томи Робредо, а днес Мико се справи със съпротивата на Дамир Джумхур, който има цели 3 титли от надпреварите на ATP и до неотдавна беше член на топ 30. Българинът показа, че по нищо не отстъпва на с над 80 места по-предно ранкирания си съперник и изнесе пореден силен мач, за да триумфира с 6:3 6:4 и да се класира за четвъртфиналите, където го очаква сблъсък с ветерана Теймураз Габашвили. Кузманов показваше по-голяма стабилност от дъното на корта и босненецът почти нямаше идея как да преодолее устойчивата игра на нашия сънародник. Дхумхур все пак показа известна вариация, тъй като започна да разчита на отлично замаскирани къси топки и поддържаше баланса до 3:3 гейма. Тогава родният ни представител претърпя сериозен подем в представянето си, което му позовли да сервира за сета при 5:3 в негова полза. Последваха три поредни необичайни непредизвикани грешки от пловдивчанина, докато фаворитът умело мискираше темпото със скъсените си бекхенди и се поздрав с рибрейк. Радостта му обаче трая съвсем кратко, защото Мико отново се събра и не даде нито точка в ответното подаване на поставения под номер четири, осигурявайки си успеха в сета. Подемът на втората ни ракета продължи с пълна сила, като той взе преднина от 3:0 гейма, само че го налегнаха известни физически проблеми и скоро паритетът беше възстановен. Българинът трябваше да положи неимоверни усилия в последвалите си две изяви от сервис линията, ала показа характер и проби в десетия гейм, с което сложи точка на спора.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 38
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 60
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 77
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 85
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас