« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Протест за спасяването на стадион „Черноморец”

Общински съветници от всички политически групи, председателят на комисията по спорта Калчо Белов, началник отдел „Спорт“ Веселина Деведжиева, бившият президент на ПСФК „Черноморец” Ивайло Дражев, който беше концесионер на спортното съоръжение преди години, спортни деятели и легенди на бургаския клуб – Тома Томов, Тодор Райков, селекционерът на България U19 Ангел Стойков, Диян Петков, Слави Костенски и др. се събраха днес в знак на протест срещу процедурата по несъстоятелност на ПСФК „Черноморец“ и за спасяването на стадион „Черноморец”. Митингът подкрепиха около стотина души, като преди началото своята подкрепа с присъствието си изрази и кметът Димитър Николов. Както е известно по време на общинската сесия във вторник градоначалникът гарантира, че няма да допусне да се промени статута на стадион „Черноморец”, чийто терен е отреден само за спорт. „Още през 2000 г. започнах да предупреждавам, че Бургас ще загуби „Черноморец“. Боли ме, защото ние направихме много за този стадион, за да има едно красиво съоръжение. Сега стадионът е разрушен заради безотговорността на много хора в община Бургас”, каза Ивайло Дражев. Относно отнетата концесия, той допълни: „За да се избегне концесионния договор, съоръжението беше апортирано в едно фалшиво дружество, което в момента се обявява в несъстоятелност, за да може стадионът да стане разменна монета за т.нар. собственици”, каза Ивайло Дражев. На сесията във вторник стана ясно, че ПСФК „Черноморец“ на Митко Събев дължи 30 млн. лева. Загубите възлизат на 80 млн. лева. От задълженията към 600 хил. лв. са към бивши играчи на клуба. Според Дражев е необходимо, когато се стигне до общо събрание на кредиторите, общината да оспори всички тези фиктивни задължения на фирми, свързани с лицата на акционера. От 80 млн. 30 от тях са фиктивни фактури на фирми около лицата на бившата „Петрол Холдинг”, която също е в несъстоятелност. Дражев е предложил и обезсилване на решенията на ОбС, които са незаконосъобразни. „Тази борба я водим още от февруари миналата година, когато създадохме сдружение „Бъдеще за Черноморец”, заяви Тома Томов. „Провели сме над 35 срещи с кмета Николов, но не за да искаме пари от общината, а за да бъдем допуснати до спортно-тренировъчната и състезателна база на „Черноморец”. Водихме разговори с Митко Събев да бъдем допуснати, с Пламен Киряков и непрекъснато бяхме лъгани. Докато се стигна до това положение те да обявят фалит. Ръководството на „Бъдеще за Черноморец” и УС за мен правилно прецениха и на 4 август 2015 г. регистрираха ФК „Черноморец 1919”. Защото сега можеше марката „Черноморец” да изчезне от футболната карта на Бургас и на България, ако ние не бяхме създали клуба”, каза той. Томов разкри, че другата седмица ще има още по-добри новини за „Черноморец”. Своята позиция на митинга изрази общественикът д-р Петър Бодуров. „Знаете какъв футболен град беше Бургас, виждате какво стана. Няма база, защото има частни интереси. Погребахме всичко“, каза Петър Бодуров. Снимка: Венелина Стоянова

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината реставрира 130-годишния храм „Св. Троица" в с. Извор

  • 22 Ян 2021
  • 436
130-годишният храм "Св. Троица" в с. Извор ще бъде изцяло реставриран. През миналата година Община Бургас осигури 30 000 лв., с които бе изграден нов покрив, обновена бе и камбанарията.

От понеделник спират движението по ул. „Петко Задгорски“

  • 22 Ян 2021
  • 307
Улица "Петко Задгорски" е главна пътна артерия на бургаския жилищен комплекс "Изгрев". Не е ремонтирана сериозно от много години. Община Бургас и ВиК съгласуваха графиците си и нейното обновяване вече започна.

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • 21 Ян 2021
  • 374
Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града.

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 362
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 364
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.