Да завладееш Бундеслигата под фалшива самоличност

По всякакви стандарти човекът, доскоро известен като Силас Уамангитука, изкара доста успешен дебютен сезон в германския елит. След като изигра ключова роля за завръщането на Щутгарт в Бундеслигата през сезон 2019/20, конгоанският нападател изтормози противниковите защити в топ дивизията на страната и завърши миналия сезон с 11 гола в 25 мача. Мощният 21-годишен стрелец впечатли с работата си с топка в крака, с придвижването си, с увереността и със завършващия си удар, а сензационното му попадение срещу Майнц беше гвоздеят в представянето му. Има само един проблем, който, както се оказва, не е никак малък - фамилията на Силас не е Уамангитука и той не е на 21 години. Обявеният за дебютант на сезона в Бундеслигата призна през юни, че е играел под фалшива самоличност и истинското му име е Силас Катомпа Мвумпа, а истинската му възраст е 22 г. Разкритието, направено официално чрез Щутгарт, доведе до 3-месечно наказание от Германската футболна федерация (остава му да изтърпи по-малко от 3 седмици от него) и 30 000 евро глоба. Щутгарт обаче застава 100% зад футболиста си и твърди, че идентичността му е била подменена от негов бивш агент, Оливиер Белези. С измамата Белези е целял не само да уреди трансфер на клиента си, но и да задържи Силас в зависима позиция. "Играчът е бил под влиянието на агент, който е източвал част от парите му за заплати и го е заплашвал, че никога няма да играе отново футбол, ако случаят излезе наяве", съобщиха от клуба. Самият Силас Катомпа Мвумпа (напуснал родината си ДР Конго още като тийнейджър) признава, че измамата е хвърлила сянка върху неговата кариера: "През последните няколко години живеех в страх, тревожех се и за семейството си в Конго. Беше трудна стъпка да направя историята си публично достояние и никога нямаше да имам куража да го сторя, ако моят отбор Щутгарт не се беше превърнал във втори дом за мен".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 56
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 31
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 67
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 56
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 60
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.