« юли 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Фалитът на ПСФК „Черноморец” влиза в прокуратурата

Фалитът на ПСФК „Черноморец” влиза в прокуратурата Спорт Снимка: Венелина Стоянова
Решението на Съвета на директорите на ПСФК „Черноморец” Бургас дружеството да бъде обявено в несъстоятелност ще бъде дадено на прокуратурата.

Процедурата застрашава стадиона в квартал „Акациите” с площ 140 дка, тъй като общината участва с него като акционер. Затова на днешното си заседание ОбС-Бургас гласува сигналът за разследване на случая по повод обявяването на фалит на дружеството да подаде общинският съветник Константин Бачийски.

Георги Дражев определи случващото се като кражбата на века. Той призова за подвеждане на съдебна отговорност на замесените в източването на клуба и за оставки.

През миналата седмица на проведено спешно извънредно заседание, без да бъде уведомен Общинският съвет, е гласувана предложената от Митко Събев процедура по обявяване на „ПСФК Черноморец Бургас“ АД в несъстоятелност. За това са гласували избраните за представители на общината в СД на спортния клуб Иван Цанев и Мирослав Йорданов.

В отговор зам.-председателят на ОбС Георги Дражев внесе докладна, в която той поиска двамата да бъдат освободени от длъжност. С пълно единодушие общинските съветници гласуваха „За” освобождаването от длъжност на представителите на ОбС - Бургас в СД на „ПСФК Черноморец Бургас” АД - Иван Цанев и Мирослав Йорданов без да ги освобождава от отговорност.

По време на дебатите кметът на Бургас Димитър Николов заяви категорично, че няма да допусне строителство на сгради, небостъргачи, търговски център или каквото и да е върху терена на стадион „Черноморец“.

„Нека всички заинтересувани знаят, че на него не може да се строят жилища или увеселителни заведения. Теренът е отреден само за спорт. Никой не може да си въобразява, че ще изгради там кооперации и ще ги продава, защото никога не би получил разрешително за това от Общината. Всички, които си мислят, че това са апетитни терени, трябва да знаят, че не е така. Който иска да участва с частни инвестиции, е добре дошъл да изгражда обекти, където бургаските младежи да спортуват. Дори и частно лице да стане собственик на имота, то той ще остане със същия статут", гарантира Николов.

Костадин Бачийски от групата на СЕК изрази своето недоумение от поведението на представителите на общината в Съвета на директорите. Председателят на спецкомисията за „Черноморец” заяви, че още през 2014 г. Иван Цанев и Мирослав Йорданов са внесли докладна в ОбС за това, че нямат достъп до документацията счетоводните книжа. Без да имат яснота за финансовото състояние на ПСФК-то обаче, те са подкрепили процедурата по несъстоятелност.

Константин Бачийски съобщи, че заедно с юриста на Община Бургас са отишли на общото събрание, помолили са двамата да гласуват „Въздържал се“, но те не са го направили.

Като некомпетентни определи изказванията на колегите си юристът Евгений Мосинов, който е категоричен, че общината трябва да предложи одобрителен план и стратегия. Съветникът заяви, че община Бургас е на седмо или осмо място в списъка на кредиторите, заради което няма да има глас при назначаването на синдика.

„Това е петият или шестият търг в момента. Ние нямаме никаква документация за това дружество. Проблемът е в позицията на общината. И аз искам по-активна позиция на кмета на Общината, който с авторитета си може да събере кредиторите и да има обща позиция. Може да има оздравителен план, което е сериозно усилие. Дружеството освен спорните заеми към други акционери има и действителни задължения. То нищо не е плащало. Виждали сме списък, предоставен от прокуриста, на задължения на футболисти и треньори, към 40 души поне за 510 000 лв. Твърди се, че най-големият ни кредитор е другият акционер и тук общината трябва да се насочи към оспорване на вземането на другия кредитор. В момента се държим като единият е сляп, а другият – глух. Но това може би е част от сценария. Говорим некомпетентно, правим лов на вещици. Видели, неразбрали, а в същото време другият акционер си защитава интересите. На 22 ноември има опис на активи на дружеството. Това са задължения и на общината и на държавата. Това е дало повод на Пламен Киряков като прокурист да иска свикване Съвета на директорите с писма до членовете му, в които обаче наистина няма такава точка за гласуване на решение за молба за несъстоятелност до съд. Проведено е събранието на 24 ноември и категорично казвам, че и Цанев и Йорданов трябваше да уведомят някого в общината и да поискат становище. Те отиват и в присъствието на колегите Бачийски и Златина Георгиева, които са напуснали заседанието /те са могли и да ги отстранят от заседанието/ двамата Йорданов и Цанев са подписали „За”. На 25-и е образувано дело, с което се иска обявяването на дружеството в несъстоятелност,” коментира цялата хронология на извънредното събрание на СД общинският съветник от БСП Евгений Мосинов.

Ангел Божидаров от НФСБ заяви, е ПСФК „Черноморец” е бургаският еквивалент на фалиралата банка КТБ. Той покани всички да се присъединят към митинга в събота от 10.30 часа пред сградата на общината за запазване на стадиона.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

В Бургас откриха жива изложба с някои от най-красивите тропически пеперуди

  • 13 Юли 2020
  • 28
От днес, 13 юли, до 23 август бургазлии и гостите на града са добре дошли да разгледат жива изложба с някои от най-красивите тропически пеперуди.

Възстановиха движението на АМ "Тракия", петима са загиналите

  • 13 Юли 2020
  • 33
Пет са жертвите на тежката катастрофа в неделя на АМ "Тракия", сред тях е шофьорът на тира. Шестима души са ранени, сред които дете на 2 години и половина. Инцидентът стана между Стара Загора и Чирпан.

Двама мъже загинаха при почистване на басейн във Врачанско

  • 13 Юли 2020
  • 32
Двама млади мъже са загинали при инцидент в село Алтимир, съобщиха от ОДМВР - Враца.

СЛЕД КАТАСТРОФАТА: АПИ започва ремонт на мантинелите на АМ "Тракия"

  • 13 Юли 2020
  • 33
Това стана ясно на спешна среща между представители на агенцията и пътни експерти

Забраниха прегръдките и целувките в Хърватия

  • 13 Юли 2020
  • 33
Носенето на маски ще бъде задължително в магазините, обществения транспорт и медицинските заведения