Защо доматите от магазина имат вкус на "пластмаса"

  • 25 Юни 2020
Съвременните домати, които си купуваме от магазина, не са твърде вкусни. Купувачите ги наричат ​​„пластмасови“, може би не без основание. Често може дори да се чуе мнение, че доматите имат такива вкусови качества заради генни модификации, но това не е вярно. В момента не се продават генетично модифицирани домати и всички закупени от магазина безвкусни домати са си съвсем натурални, т.е. - получени чрез традиционните методи на селекция. По принцип доматите можеше да са малко по-вкусни, ако обществото не бе направило своя избор в полза на бързата консумация и „пластмасата“. Колкото и да е странно, основният проблем, който възниква при отглеждането на доматите, е тяхното зреене. Едновременно с узряването, зачервяването и образуването на ароматни вещества, започват и процеси, които водят до развалянето на продукта. Затова всъщност в магазините виждаме едни и същи "недозрели" плодове, чийто вкус е жертва на търговския вид и срока на годност, а селекционерите, подбирайки растенията с по-трайни плодове, са принудени да унищожат вкуса им.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 80
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 91
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 94
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 134
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 112
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.