« декември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Тайландски ветеринари стерилизират маймуни, тероризиращи туристически град

Тайландски ветеринари започнаха стерилизация на стотици маймуни в град, известен с популацията си от макаци. Причината - коронавирусната пандемия остави животните гладни, направи ги агресивни и ги накара да се бият за храна с подплашени местни жители. Град Лопбури в едноименната провинция и неговите 2 000 маймуни отдавна привличат туристи от цял свят, които обикновено ги хранят и позират с тях за селфита. Откакто Тайланд затвори границите си на 4 -ти април, за да контролира коронавирусните инфекции, животните не се адаптират добре към "новото нормално". "Те са свикнали да получават храна от туристите. Сега, когато тях ги няма, маймуните са станали по-агресивни и се бият с хората за храна, за да оцелеят. Макаците проникват в сгради и принуждават обитателите им да бягат от домовете си", заявява местната ветеринарка Супакарн Каевчот. За разлика от маймуните в естествена среда, на градските макаци не се налага да търсят храна, в резултат на което разполагат с повече време и енергия да се възпроизвеждат и да причиняват неприятности. В опит да контролират бързо увеличаващата им се популация, тази седмица властите са започнали да поставят клетки из града с изкусителни плодове в тях, надявайки се да примамят около 300 маймуни за стерилизация. Планът предвижда през следващите два месеца да бъдат стерилизирани 500 макака, като целта е просто да се забави темпото им на размножаване в градска среда. Източник:Ройтерс

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

На 5 декември ще се проведе финалът на предприемаческото състезание BurgasBlueS

  • 04 Дек 2020
  • 78
Презентирането на бизнес идеите на отборите и награждаването ще се излъчва на живо в интернет.

Изберете българското

  • 04 Дек 2020
  • 80
Днес търговците подредиха своята стока.

Награждават спортистите на Бургас за 2020 -та година онлайн

  • 04 Дек 2020
  • 84
По традиция в края на всяка година се определят и награждават спортните герои на Бургас, постигнали най-големи успехи на международни и държавни първенства и турнири, както и техните треньори. През настоящата година, заради епидемията от ковид-19, класацията ще се проведе онлайн.

Нека настроението ви бъде цветно като новите чадъри на „Богориди“!

  • 04 Дек 2020
  • 83
Да, има ги и на други места по света. Но новите, които сме поставили по ул. "Богориди", не са просто закупени и окачени чадъри, а изрисувани с желание и въображение, което ги превръща в предмети на изкуството.

В Бургас отвориха приемна за помощ при попълване на заявленията за финансова подкрепа към бизнеса

  • 04 Дек 2020
  • 82
От днес в Бизнес инкубаторa е разкрита приемна за местните фирми, които имат нужда от помощ при попълване на заявления за получаване на подкрепа по обявените мерки и проекти, свързани с преодоляване на икономическите последици от пандемията.