« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Спането пред телевизора води до затлъстяване

След дълъг работен ден много хора обичат да почиват пред телевизора преди да заспят. Ако обаче заспите, докато оставите телевизора включен, това може да доведе до негативни последици за вашето здраве. Изследване, публикувано в списанието JAMA Internal Medicine, показва, че излагането на изкуствена светлина по време на сън може да повлияе на наддаването на тегло при жените. Това е първото проучване, което открива такава връзка, а резултатите показват, че изключването на светлината преди лягане може значително да намали вероятността от затлъстяване. Въпреки че самият лош сън е свързан със затлъстяване и наддаване на тегло, това не обяснява връзката между излагането на изкуствена светлина по време на сън и теглото, казва Дейл Сандлър, д-р, ръководител на отдела по епидемиология в NIEHS, старши и специалист. Изкуствената светлина - проблемът на мегаполисите Съавторът Чандра Джексън, ръководител на социалните и екологичните детерминанти на групата Health Equity, отбеляза, че хората, живеещи в градски условия, често имат постоянно изкуствено осветление през нощта и това трябва да се вземе предвид. Изкуствените източници на светлина, като магазини с неонови светлини или уличните лампи могат да потиснат действието на хормона на съня мелатонин и да нарушат естествения 24-часов цикъл на циркадните ритми на светлина-тъмнина. Хората са генетично адаптирани към естествена среда, съставена от слънчева светлина през деня и тъмнина през нощта, казва Джексън. Излагането на изкуствена светлина през нощта може да промени хормоните и други биологични процеси по такъв начин, че да увеличи риска от заболявания като затлъстяването. po-zdravidnes.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Правителството е в непрекъсната координация с ресорните ведомства и службите във връзка със ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 3
Във връзка със ситуацията в Близкия изток служебният министър-председател Димитър Главчев и правителството са в непрекъсната координация с ресорните ведомства и службите за сигурност и следят ситуацията, като има готовност за евакуация на българските граждани. Към момента няма пряка военна опасност за страната ни.

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 214
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 271
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 287
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 282
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.